Minta Pendapat Dari Rakan2 - Kemahiran Dalam Bahasa Arab
Oppiewawa89 - Wed 15/Jun/2016 11:41am [Last Comment]
saya ada seorang kawan lelaki yang lahir di arab saudi... belajar dan membesar di sana... hanya mempunyai kemahiran dalam bahasa arab... sekarang dia bekerja membawa pelancong warga arab... selain dari kerja tu ada tak kerja lain yang sesuai dengan dia?????

Niche: Diskusi Kerjaya | Diskusi Bisnes | Jobs & Vacancies in Malaysia
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

Innovative and Creative in Dealing With Business Disruption
Invitation to JPMI International Exhibition 2017
10-12 Dec 2017 in Bali Indonesia
     
  1. Shamriz - Wed 15/Jun/2016, 11:50am
    byk keje bole buat
    jadi guru bahasa arab bole .. translator pon bole ... dunia ni bkn kecik la bro ... guna la kurniaan n kelebihan yg allah beri kn dgn sebaik nya .. in shaa allah  
  2. Oppiewawa89 - Wed 15/Jun/2016, 12:32pm
    bkn bro miss.. hihi...
    klo xde sijil malaysia...
    dieorg amik ke???  
  3. Melati 41 - Wed 15/Jun/2016, 12:56pm
    Boleh aje keje kat Malaysia guna permit pelancong. Tapi raya nanti x makan rendang, makan nasi kosong ngan ikan masin kat pusat tahanan sementara.

    Kene ada majikan Malaysia yg nak hire dia dan sangggup mohon/bayar permit baru leh keje kat Malaysia kot.  
  4. Oppiewawa89 - Thu 16/Jun/2016, 3:22pm
    dia ada i/c la..... ayah dia org sini.. cuma dia je lahir kat sana...  
  5. Wahmarketings Com - Mon 27/Jun/2016, 12:46am
    Suruh dia duduk sana la. Demand gaji pun tak ada hal. Salah satu kelebihan bangsa melayu ni kalau cakap arab adalah lebih fasih berbanding arab sendiri.

    Dok malaysia ni bahasa arab mana boleh survive. Kecuali kalau kawan awk tu belajar korea dan mandarin. (upgrade dan tambah bahasa lagik)  
  6. Linkman - Thu 14/Jul/2016, 11:14am
    Tuan,
    Adakah lelaki berbahasa arab ni rakyat malaysia ke tak?

    Kalau bukan rakyat malaysia, baik tuan fokus kepada benda2 lain dulu. lupakan mamat tu...

    ===

    kalau dia MEMANG rakyat malaysia, suruh dia cari list 10 travel agent di malaysia yg banyak fokus kepada pelancong arab. Pergi discuss dan tawarkan espertise yg dia ada. cuba strike deal gaji rm3k-rm5k keatas.

    Pelancong arab ni sangat mewah dan disebabkan negara barat dan USA melayan mereka macam penyangak, mereka suka travel di negara2 mcm Malaysia, dengan shopping2 complex yg besar gila...

    fokus disitu sahaja...
    takyah pening2 buat kerja lain...  
  7. Saifullegit - Fri 22/Jul/2016, 2:12am
    Buka travel agency dgn kelas bahasa..permulaan berikan kelas percuma..sewa la pejabat bukan tinggi pun harga.

    Dalam malaysia ni mmg perlu sgt yg faham bahasa arab sbb masih lagi ramai tak faham Al Quran..tak semestinya boleh baca Al Quran di panggil Ustaz/Ustazah atau faham Al Quran adalah Ustaz/Ustazah...

    Bahasa Arab kan bahasa Al Quran,kalau nak harapkan semua Ustaz/Ustazah dalam semua perkara memang tak ada..Hari ini dalam bab islam byk keperluan dan tugasan yg masih belum diusahakan

    Ustaz/Ustazah hari ini pun terikat dgn tanggungjawab mereka,lagi pula ada yg takut dgn fitnah dajal masih.

    Kalau niat tu kerana Allah tak perlu risau apa org kata..Yakin kerana Allah  
  8. Oppiewawa89 - Tue 20/Sep/2016, 9:05pm
    Mmmm ok juga tu.. pendapat yg bagus2... maceh semua  
  9. Amalina Radzuan - Sun 16/Oct/2016, 7:06pm
    Assalamualaikum miss, sekolah saya sdg mencari guru bahasa arab. Jika berminat, boleh hubungi 0192687167(ustazah aminah)..dan boleh layari facebook kami kafa hidayatul iman utk mengenali sekolah kami dgn lebih lanjut. 😊  
  10. Spabergerak - Wed 7/Dec/2016, 3:46am
    assalam.Adakah yang bertanya sudah mendapat pekerjaan??
    boleh jadi global enterprenuer sebagai duta malaysia ke dunia arab.call en man (0197967409)  
Page 1   (Total 11 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Jubah Mellisa Dusty Pink
Price: RM 140.00
Snowcap Berhantu
Price: RM 10.00
Forever Royal Jelly
Price: RM 112.00
Krim Muka Herba AlHaura Beauty
Price: RM 35.00
(Petani) Minyak Gamat Serai Plus 60ml
Price: RM 7.30
Bio Seleza - Nightsafe
Price: RM 160.00
Furwax Set PROMO (Hardwax Bean with warmer)
Price: RM 120.00
One Piece Washdown Water Closet AT-W2003S
Price: RM 450.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
Set Gelora Asmara
Price: RM 120.00
Migragone Roll On 5ml - Lavender
Price: RM 14.15
ORIGINAL Candy_B + Complex ( Produk kesihatan lelaki Sejati )
Price: RM 150.00
Olive House' Olivie Plus 30x [250ml]
Price: RM 124.90
Kryolan Supra Foundation Kod 2W
Price: RM 13.90
Design Logo Berkualiti Khusus untuk Perniagaan (Branding)
Price: RM 500.00