Minta Pandangan Rakan2 Majalah.
Wan Mohamad Syalihin Bin Wan Jaafar - Thu 11/May/2017 1:42pm [Last Comment]
sy ada sekeping tanah di terengganu. geran semua atas nama sy. valuation yg sy dpt sekitar 170-190k harga tanah tu. sy bercadang untuk menjual tanah tersebut kerana sy perlukan wang segera untuk menyelesaikan hutang dan mencari modal untuk memulakan perniagaan. based on long term,memang lah tanah ni bagus sebagai aset. tapi tu lah,atas desakan kewangan ni,elok lah sy jual sebab memang tiada plan utk stay di sana. sy perlukan pandangan dan bantuan tuan puan. atau boleh tinggalkan contact no,atau whatsapp sy terus di 018-3730825 jika sudi membantu menyelesaikan masalah sy ni. terima kasih majalah.com.

Niche: Tanah Untuk Dijual | Diskusi Bisnes
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

Innovative and Creative in Dealing With Business Disruption
Invitation to JPMI International Exhibition 2017
10-12 Dec 2017 in Bali Indonesia
     
  1. Smelink Network - Thu 11/May/2017, 5:41pm
    tuan xperlu jual, guna tanah tersebut sebagai cagaran untuk buat pinjaman perniagaan. tanah value akan naik setiap tahun, cth jika tanah tersebut dlm masa 5 tahun value naik ke rm250k dan tuan buat pinjaman rm200k tuan masih boleh selesaikan hutang tersebut dan mempunyai lebihan tunai  
  2. Wan Mohamad Syalihin Bin Wan Jaafar - Fri 12/May/2017, 2:17am
    boleh tuan bantu sy untuk ke langkah yg lebih lanjut?  
  3. Wahmarketings Com - Wed 17/May/2017, 3:50pm
    pergi bank cakap nak buat personal loan sekian sekian. kalau bank sebut ''awak tak layak'' awak cakap saya ada tanah atas nama saya utk di cagar...nanti bank akan jemput awak duduk sembang.

    tapi bank akan tekan awak dengan memberikan loan serendah yg boleh berbanding harga tanah awak. saya nasihatkan awak mencari real estate negotitate utk tentukan nilai tanah awak terlebih dahulu. atau awak gunakan mudah atau fb cari tanah sekeliling berdekatan tanah awak tu check price diorang berapa.

    kalau tanah awak tu berdekatan dengan mall atau kolej. atau ada highway dalam.pembinaan. bank akan sangap nak tanah awak tu.

    ingat satu perkara. walaupun awak nak loan cuma rm100k masa isi borang tu try mintak rm180k kalau bank kata tak lepas tanya balik bank berapa mereka boleh beri.

    dinasihatkan pergi ke beberapa bank. jangan terus pergi pada 1,bank.

    kalau ada malaun dari majalah.com kata nak beli tanah tu waspadalah. jangan terpedaya dengan imej purdah dan serban bagai.  
  4. Kuih - Wed 7/Jun/2017, 5:49pm
    Jgn letak bank info saya segera 01114481953  
  5. Najwa 150 - Sun 11/Jun/2017, 7:47am
    nak cari income lebih...nak bantu keluarga..pm 0178318754..kepada yg serius nk berjaya shja....dftr free member..  
  6. Inderanik9 - Wed 28/Jun/2017, 12:40am
    Special bisnes terbaik. Whatsapp saya 0179413274  
  7. Amirul Asyraf Bin Hassan - Mon 3/Jul/2017, 2:55am
    Jangan dijual wasap 0163978216 sy Ada cara dimana anda akan mendapati bahawasanya tanah tuan yang bernilai rm190k menjadi 5 kali ganda atau tiga kali ganda dari harga tanah itu.dan tuan tidak pula kehilangan tanah itu...insyaallah pm jer...have NIE senyum sokmo  
  8. DN Global Engineering - Wed 1/Nov/2017, 7:44am
    kalau ada pengalaman, better buat homestay...  
Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

MHI Primero Concentrate Cordial
Price: RM 16.00
T-shirt Just Kick It
Price: RM 37.50
Sabun Mandian Herba Alhaura Beauty
Price: RM 35.00
BT01 Daffodil Seat Cover
Price: RM 180.00
Khawla Casual Blouse
Price: RM 95.00
MagicBlu Ironing Pad
Price: RM 39.00
(Cap Kapak) Minyak Angin
Price: RM 16.40
4-Seater Link Chair
Price: RM 1400.00
Snowcap Berhantu
Price: RM 10.00
Sabun Muka Milo Imaan
Price: RM 15.00
Thelly's Tulip Cotton - Grey
Price: RM 150.00
Set Gelora Asmara
Price: RM 120.00
Virtual Office - Pejabat Maya
Price: RM 290.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
Nur Care Alcohol Swab 100's
Price: RM 7.50