Mencari Usahawan @ Bakal Usahawan di Negeri Kedah
Razak Ahmad 4 - Tue 22/Nov/2016 12:02pm [Last Comment]
KEPADA USAHAWAN / AHLI PERNIAGAAN & BAKAL-BAKAL USAHAWAN / AHLI PERNIAGAAN:-

SAYA MEMBUKA PELUANG KEPADA ANDA YANG SUDAH ADA PERNIAGAAN & MASIH BELUM BEKERJA DAN SEDANG MENCARI PEKERJAAN UNTUK MENJADI USAHAWAN @ AHLI PERNIAGAAN UNTUK MENGEMBANGKAN PERNIAGAAN SEDIA ADA.

JIKA ANDA ADA IDEA PERNIAGAAN ANDA SENDIRI DAN INGIN MEMULAKAN PERNIAGAAN @ UNTUK MENGEMBANGKAN PERNIAGAAN SEDIA ADA UNTUK MENJADI LEBIH MAJU, DAN TIADA MODAL UNTUK MEMULAKAN PERNIAGAAN,

SILA SEDIAKAN PROPOSAL PERNIAGAAN YANG SELENGKAPNYA DAN JUGA RESUME DIRI SENDIRI BAGI PIHAK SYARIKAT KAMI MENILAI KEUPAYAAN DAN KEMAMPUAN PERNIAGAAN BISNES ANDA PADA MASA KINI DAN PADA MASA AKAN DATANG.

KAMI MENCARI USAHAWAN @ BAKAL USAHAWAN, YANG JUJUR, AMANAH, KOMITED MELAKSANAKAN KERJA DAN BERDEDIKASI, UNTUK MENJADI USAHAWAN / AHLI PERNIAGAAN.

PELUANG INI HANYA TERTAKLUK KEPADA BAKAL USAHAWAN @ USAHAWAN YANG BERADA DI SEKITAR NEGERI KEDAH SAHAJA.

SILA BERHUBUNG DENGAN PIHAK KAMI MELALUI EMAIL :
razakahmad789@yahoo.com

Niche: Diskusi Bisnes
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

Innovative and Creative in Dealing With Business Disruption
Invitation to JPMI International Exhibition 2017
10-12 Dec 2017 in Bali Indonesia
     
  1. Suearmanshah - Tue 22/Nov/2016, 5:31pm
    kenapa tak bagi alamat dan nombor ofis?  
  2. Razak Ahmad 4 - Tue 22/Nov/2016, 6:28pm
    Iklan ini hanya kepada USAHAWAN @ BAKAL USAHAWAN yang berminat saja...

    SUEARMANSHAH... jangan buat kecoh di sini... semua komen2 kamu di page iklan majalah.com semua semata-mata kecoh dan ingin mengambil perhatian orang sahaja.

    Peace...  
  3. Suearmanshah - Tue 22/Nov/2016, 8:22pm
    Saya seorang usahawan juga..kenapa ada masalah ke bagi alamat dan fon kalau tawaran awak genuine??

    sahabat2 usahawan, sila abaikan iklan ini kerana ada unsur2 meragukan..lebih baik mintak dana @ pinjaman yg sah yang disediakan bank atau kerajaan.

    Dalam keadaan ekonomi dan climate bisnes sekarang, siapa yang nak bagi dana tanpa caj2 tertentu? Jangan terkena sudah.  
  4. Faizal 702 - Tue 22/Nov/2016, 9:17pm
    Bagi pandangan saya, ini laman sosial, iklan EN.RAZAK AHMAD hanya untuk membuka peluang pekerjaan / bisnes kepada sesiapa yang tiada pekerjaan.

    Alamat dan no.telefon memang seharusnya tidak boleh didedahkan di dalam laman sosial, sesiapa yang berminat hanya boleh berhubung melalui email yang diberikan dan kemungkinan EN.RAZAK akan berjumpa dengan orang yang berminat dan memberi peluang kepada mereka.  
  5. Razak Ahmad 4 - Tue 22/Nov/2016, 9:31pm
    TERIMA KASIH KEPADA EN. FAIZAL 702...

    En. Faizal 702 sudah terangkan mengapa hanya boleh berhubung melalui internet untuk pertama kali.

    Jika difikirkan kembali, macam mana dengan iklan saya ni nak menipu orang???

    Pihak kami ingin membuka peluang kepada sesiapa sahaja termasuk siswazah2 yang tiada pekerjaan pada masa kini untuk menjadi USAHAWAN jika mempunyai idea2 bisnes yang boleh berdaya saing.

    Beginikah dipanggil menipu EN.SUEARMANSHAH????????  
  6. Linkman - Wed 23/Nov/2016, 12:02pm
    biar saya terangkan...

    jika anda ingin meminta ''business proposal'' dari public seperti di forum ini, anda hendaklah terangkan dengan jelas

    1) siapa anda atau organisasi anda.
    2) lokasi pejabat anda
    3) jika tak nak beri nombor phone ok, tapi berikan laman web syarikat anda, atau facebook atau media social lain kepunyaan sykt anda.

    ini utk mengelakkan broker haram meminta proposal secara percuma dan menggunakan hasil kerja orang lain dgn mudah, atau mungkin utk dijual kepada pihak lain.

    saya minta maaf kepada tuan tanah, tapi

    1) Kata kata Sueamanshah mempunyai kebenarannya!!

    2) Saya akui, terdapat tuan tanah yg jujur dgn iklan sebegini, tetapi di zaman cyber ini, pelawat forum berhak utk mendapat maklumat2 am berkenaan organisasi tuan sebelum commit masa kami dan berikan business proposal kami.  
  7. Razak Ahmad 4 - Wed 23/Nov/2016, 8:18pm
    Untuk makluman tuan-tuan semua...

    Saya tidak melantik mana-mana broker haram di dalam menjalankan iklan ini...

    Sebarang pertanyaan dan soalan mengenai bantuan perniagaan untuk menjadi USAHAWAN hanya boleh berhubung melalui emel sahaja iaitu :

    razakahmad789@yahoo.com

    selain dari emel ini adalah broker haram dan saya tidak akan bertanggungjawab di atas kerugian berhubung dengan broker-broker haram ini..

    Boleh mcm tu TUAN LINKMAN???  
  8. Faizal 702 - Wed 23/Nov/2016, 8:24pm
    Orang nak tolong orang lain x perlu lah tuan-tuan semua kata macam2 kepada tuan tanah...

    Tuan tanah ni kira bagus la nak tolong bangsa-bangsa kita yang mengganggur di jalanan, habis universiti tapi tiada pekerjaan, ada idea nak berniaga tetapi tiada modal, nak harapkan KERA jaan bantu mana ada... nak minta loan berniaga mesti ada perniagaan dahulu, mana nak cari modal berniaga dahulu baru boleh minta loan?????

    Biar habis masa commit dengan tuan tanah sekurang-kurangnya otak berjalan memikirkan nak buat apa dengan hidup daripada commit masa tidur sepanjang hari otak pun mati.

    Tak begitu LINKMAN?  
  9. Mad S 2 - Wed 23/Nov/2016, 8:34pm
    Aku setuju dengan Faizal 702...

    orang nak bantu kira dah besar tuah, tu pun dok kata macam2 lg, x bersyukur langsung, kufur nikmat...

    kalau berminat berhubung je la dengan tuan tanah melalui emel, bukan kena cas apa pun pada tuan-tuan semua, kalau x berminat duduk tidur diam2 sampai otak mati x berjalan, harap mak pak tanggung sampai mati.

    Tak semestinya nak bantu orang berniaga perlukan laman web la, facebook la, media sosial lain kepunyaan syarikat la.... orang perseorangan boleh ja nak bantu, harapkan kera jaan besar ni pun ada macam2 bukan nak bantu rakyat, malah menindas rakyat lagi ada la.  
  10. Fakry Rukhainy - Wed 23/Nov/2016, 11:50pm
    Saya berminat nak tahu lebih detail atas pembiayaan pinjaman perniagaan..
    Wang digunakan utk penambahan block ruangan restoran dan flooting dock utk aktiviti berkayak...2 dalam 1...serius utk mendapatkan pembiayaan..boleh detail ke email saya
    junsfishingarena2013@gmail.com  
  11. Faizal 702 - Thu 24/Nov/2016, 12:58am
    Haaa tengok... yang cerdik ini TUAN FAKHRY RUKHAINY jugak...berminat nak perkembangkan perniagaan dia.

    Tiada persoalan negatif apa2 pun macam SUEARMANSHAH & LICKMAN... positifkan la fikiran anda wahai SUEARMANSHAH & LICKMAN kalau anda dua tidak berminat jangan buat kecoh2 dan memberi tanggapan NEGATIF anda berdua kepada ahli majalah.com... biarlah NEGATIF itu memakan diri anda berdua di dalam kehidupan anda sendiri... Hiduplah dengan kehidupan MAKAN GAJI SAMPAI PENCEN, HIDUP X KEMANA DENGAN MAKAN GAJI.

    Kepada TUAN TANAH pula, boleh jawab dan boleh la membantu TUAN FAKHRY RUKHAINY jika beliau seorang USAHAWAN YANG POSITIF untuk mengembangkan perniagaan beliau.  
  12. Ar Badut - Thu 24/Nov/2016, 3:16pm
    kalau iklan putar2 belit tak nak beritahu siapa pemiliknya..sah penipu.

    Berani kerana benar.

    takut dan putar2 belit..kerana ada agenda tersembunyi..

    menggunakan umpan ''Ingin membantu'' adalah salah satu taktik penipuan yg paling lama di dunia ni...  
  13. Sabry 3 - Thu 24/Nov/2016, 3:20pm
    Salam Tuan Razak...saya ada emel kepada tuan hasrat saya..kita orang Krdah boleh berbincang..  
  14. Ammar Rahman - Fri 25/Nov/2016, 3:20pm
    assalamualaikum..tumpang lalu..bagi insan2 hebat baik dlm mdc.ataupun diluar sana..jika anda tercari cari side income mahupun simpanan+labur+ganda boleh hadirkan diri pd 26/11/2016.bertempat di wisma getah kuala lumpur(hadapan klcc)blh whatsapp nama dan pengesahan kehadiran..kerana tempat adalah terhad..insha allah..anda akan berjaya dan tanpa ragu2..jangan lepaskan peluang grand preview oleh syarikat kami..0106692585..  
  15. Razak Ahmad 4 - Fri 25/Nov/2016, 8:12pm
    Salam.. saya sudah reply tuan.

    Maaf lambat respone kepada semua, setakat ini saya sudah mendapat Email sebanyak 108 ahli majalah.com, yang ingin menjadi USAHAWAN & MEMPERKEMBANGKAN PERNIAGAAN..

    Saya berharap sangat tiada Ahli2 diatas yang kondem iklan saya ini yang juga salah seorang dari 108 ahli majalah.com yang email saya ingin menjadi USAHAWAN...

    Kerana yang Kondem iklan saya ini tiada ciri2 USAHAWAN YANG AKAN BERJAYA, INSYAALLAH, AMINNNN  
  16. Group Pencari Kerja - Tue 29/Nov/2016, 3:05pm
    Projek Group Email Pencari Kerja Kosong 2016/2017 ini kami ciptakan khas untuk pencari kerja yang masih belum mendapat apa-apa tawaran kerja samada kerja sambilan mahupun tetap. Idea ini tercetus setelah melihat ramai pencari kerja yang sewenangnya meninggalkan maklumat peribadi mereka pada iklan-iklan pekerjaan online. Situasi ini amat merbahayakan kerana maklumat mereka terdedah kepada semua pihak samada yang mempunyai niat baik mahupun sebaliknya. Oleh yang demikian, Kami berharap projek yang kami usahakan ini akan dapat membantu semua pencari kerja dalam usaha mencari pekerjaan yang dikehendaki dan sekaligus menjamin keselamatan maklumat mereka.

    PROSES SISTEM PENCARI KERJA KOSONG 2016/2017

    1. Anda email maklumat anda dan kami daftarkan kedalam Sistem Pencari Kerja Kosong 2016/2017 kami.
    2. Pihak kami akan mencari iklan-iklan dan maklumat pekerjaan kosong yang terkini setiap hari.
    3. Jika terdapat iklan kekosongan, maklumat iklan tersebut akan terus dimasukkan kedalam sistem kami. sistem mencari maklumat yang sepadan dan jika terdapat mana-mana maklumat yang sepadan , iklan tersebut akan terus diemailkan kepada pencari kerja tersebut.

    Kepada yang berminat untuk sertai Sistem Email Pencari Kerja Kosong 2016/2017 ini, boleh emailkan maklumat ringkas dibawah kepada saya untuk tujuan simpanan data didalam sistem kami. Jangan emailkan maklumat lain selain yang diminta.

    1. Jantina.
    1. Kelulusan.
    2. Negeri atau Kawasan Pilihan.
    3. Tetap atau Sambilan.

    Emailkan ke:

    OfficialAmyMarketing@yahoo.com

    ________________________________________________STARTHERE....

    CONTOH:

    TAJUK EMAIL : SISTEM PENCARI KERJA 2016/2017

    Mohon untuk dimasukkan maklumat berikut didalam Sistem Pencari Kerja 2016/2017

    1. lelaki
    2. Degree (information technology- tak wajib)
    3. Pahang-Kuantan
    4. Tetap

    ________________________________________________ENDHERE.....

    Kami harap dengan adanya sistem ini, korang tidak lagi terdedah dengan bahaya jenayah siber terutama dalam isu kecurian maklumat peribadi.

    Terima Kasih Atas Sokongan Anda Semua.

    p/s!!! : TOLONG JANGAN TINGGALKAN MAKLUMAT ATAU ALAMAT EMAIL ANDA DI DISINI KERANA BOLEH TERDEDAH DENGAN RISIKO KECURIAN MAKLUMAT PERIBADI. HARAP MAKLUM.  
Page 1   (Total 16 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Baju T-shirt Kosong
Price: RM 5.00
4-Seater Link Chair
Price: RM 1400.00
Jubah Mellisa Dusty Pink
Price: RM 140.00
Orthoflex Max Roller Gel
Price: RM 84.90
MagicBlu Ironing Pad
Price: RM 39.00
Winter Coat Limited Edition!! NW08 Plus Size 5XL
Price: RM 259.00
Body Wash-marine Essence Bamboo Salt Nourishing
Price: RM 38.00
Women Desiree V-hygiene
Price: RM 50.00
Ezygo Penampal Tayar Bocor
Price: RM 39.00
Table Promo (PVC)
Price: RM 250.00
SUSU KAMBING KURMA TOK' ALI 550G
Price: RM 43.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
Bisnes Mesin Ais Krim Goyang - 100 Acuan
Price: RM 900.00
IKAN BILIS BERSIH (MEDIUM)
Price: RM 780.00
Brass bidet nozzle with stainless steel flexible hose AP-8310
Price: RM 56.00