Mencari Myvi Sambung Bayar atau yang Tak Mampu Bayar/Bayaran Tertunggak - Johor
Chiki - Fri 9/Jan/2015 2:24pm
Sesiapa yang tidak mampu membayar especially Myvi ataupun tertunggak tidak lebih 2 bulan, saya boleh tolong anda sambung bayar. Bulan-bulan saya membayar anda rm300. Surat perjanjian akan disediakan.
Sila whatsapp 0178014457.
TQ
Johor area.

Niche: Kereta Terpakai
   
 1. Taurus 3 - Wed 14/Jan/2015, 12:21am
  Tumpang iklan...mencari suzuki jimny long base atau hilux single cab murah2 bwh rm14k untuk bapak pergi kebun.nk tunaikn hajat dia.klu sesape ada info blh pm/msg sy.tq  
 2. Zahari Ridwan - Wed 14/Jan/2015, 12:28pm
  KERETA MILIK ANDA KENA TARIK?
  DALAM PROSES TARIK?
  AKAUN LOAN KERETA TERTUNGGAK?
  DALAM PROSES LELONG?
  NAK JUAL KERETA ANDA TETAPI HUTANG MASIH TINGGI??
  MASALAH KEWANGAN, PERLUKAN DUIT SEGERA?
  HENDAK MEMBELI KERETA BARU TETAPI PERLU TOP UP UNTUK SETTLE LOAN KERETA LAMA?
  JANGAN BIARKAN NAMA ANDA DI BLACKLIST / SENARAI HITAM DAN AKHIRNYA MUFLIS

  APAKAH ITU SAMBUNG BAYAR?

  Membolehkan pihak ketiga untuk meneruskan pinjaman loan di atas nama anda tanpa menukar nama sehingga selesai hutang di bank .

  BOLEHKAH NAMA ANDA DITUKAR?

  Tidak, nama hanya boleh ditukar setelah semua bayaran bulanan (hutang di bank) selesai dibayar.

  MENGAPA ANDA PERLU JUAL?

  Ianya lebih baik daripada kereta anda dilelong oleh bank, nama anda akan disenarai hitamkan atau diishtihar muflis. Tambahan pula, selagi nama anda tidak disenarai hitamkan, anda masih boleh memohon untuk pinjaman lain atau mungkin anda mahu menjual kereta anda tetapi baki bayaran masih terlalu tinggi, anda tidak mampu membayar bayaran bulanan kerana komitmen lain atau perniagaan anda tidak begitu memberangsangkan dan anda inginkan kereta yang lebih murah bayaran bulanannya daripada kereta anda sekarang.

  SIAPA YANG AKAN BERTANGGUNGJAWAB DALAM MENYELESAIKAN MASALAH INI?

  Kami akan bertanggungjawab ke atas kereta tersebut setelah kami membelinya daripada pemilik kereta. Kami lah yang akan berurusan dengan penyambung bayar baru kereta selepas itu nanti.

  ADAKAH ANDA AKAN MENERIMA SEBARANG WANG?

  Ya, anda akan mendapat sejumlah wang tertakluk kepada keadaan kereta anda , berapa jumlah tunggakan di bank serta saman trafik atau JPJ dan tempoh tamat cukai jalan kereta anda (roadtax)

  BAGAIMANA JIKA ANDA BUKAN BERADA DI KL?

  Tiada masalah, kami boleh datang kepada anda selagi anda berada di Malaysia.

  BAGAIMANA JIKA KERETA SAYA SUDAH DISITA / DITARIK OLEH PIHAK BANK?

  Tiada masalah, kami akan membayar bank segala tunggakan dan tebus kereta tersebut dari stor bank seterusnya mengelakkan ia dari dilelong.

  ADAKAH SAMBUNG BAYAR SELAMAT?

  Ya, jika semua prosedur diikuti dengan betul (Buat laporan polis, tandatangan perjanjian) yang paling penting ialah report balai polis penyerahan kereta anda untuk melepaskan tanggung jawab anda ke atas kereta tersebut . Sila ambil perhatian kami hanya berurusan dengan pemilik kereta yang namanya di dalam geran SAHAJA .

  APAKAH PROSEDURNYA?

  Sama ada pemilik datang ke berjumpa kami atau kami pergi berjumpa anda untuk membincangkan penetapan tarikh dan harga. Selepas semuanya selesai, kita akan ke balai polis berhampiran dan membuat laporan polis, tandatangan pejanjian, mengambil satu salinan kad pengenalan dan salinan lesen serta salinan geran kereta tersebut. Setelah itu, kami akan memberikan wang dan ambil kereta dan bawa pulang kereta anda ke bilik pameran kami.

  JIKA BERMINAT, HUBUNGILAH
  .
  +6013 - 9544.624 . Encik Zahari .  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)