Mencari Bisnes/Projek untuk Dilaburkan (RM1k - 200k)
Jayden 4 - Tue 18/Apr/2017 12:54pm [Last Comment]
Apa kabar ahli majalah semua. Pihak kami kini bersedia dengan dana pelaburan dan terbuka kepada pengusaha-pengusaha bisnes yang memerlukan modal/suntikan. Bagi permulaan (Fasa 1), kami mempunyai modal lebih kurang RM200k, di mana kami mungkin melabur dalam beberapa bisnes yang dicadangkan (spt RM50k x 4 bisnes dll) ataupun fokus kepada satu projek/bisnes yang cukup lumayan pulangannya (RM200k x 1). Segalanya bergantung kepada kertas kerja anda, yang mana kami harap dapat kami mengenali serta memahami potensi bisnes/pulangan yang ditawarkan oleh kamu. Jikalau berminat, sila emel kepada kami maklumat yang berkenaan (contoh kandungan kertas kerja) :

1. Deskripsi bisnes/projek anda - SSM, gambar, pengalaman dan maklumat pengusaha (cv), status kini
2. Potensi bisnes/projek anda
3. Jangkamasa pelaburan yang dikehendaki
4. Pulangan yang diberi (sertakan cara kiraan)
5. Adakah pelabur dibenarkan sbg pengarah/pemegang ekuiti
6. Kertas kerja yang boleh lampirkan 'cashflow' dan 'profit/loss' dalam fail excel akan diberi keutamaan (sila sediakan untuk 2016, 2017 skrg-krgnya)
7. Apa-apa lagi maklumat tambahan yang akan menyokong

Buat masa ini kami sedang meninjau dan berminat dalam bisnes/bidang2 berikut :
1. Projek Bekalan Tender (samada sekali atau satu tempoh masa kontrak)
2. Bidang Pertanian/Agri & Ternakan
3. Information Technology (Semua termasuk mobile apps)
4. Perlaksanaan skop bisnes/kontrak dengan krjn pusat (kmtrn)/tempatan
5. Pelancongan /Hotel
6. F&B
7. New Inventions/Patents (Ciptaan Baru dan Hak Intelektual)
8. Apa-apa yang anda eksklusif

Akhirnya, sila elak dari posting maklumat bisnes anda di dalam komen sini. Apa-apa data sila kirimkan ke emel kami di legatusconsultancy@gmail.com (Sila masuk perkataan ANGEL INVESTOR dan nama syarikat/anda dalam tajuk emel). Sekali lagi, sila sediakan maklumat yang benar dan lengkap oleh kerana pihak kami adalah profesional dan serious untuk mempertimbangkan bisnes yang kamu cadangkan. Masa feedback kami adalah antara 1 hingga 4 minggu bergantung kepada jenis bisnes anda.

Sekian, terima kasih dan selamat menjalankan bisnes.

(Sementara penyediaan profail bisnes anda, boleh juga isi Google Form di sini buat sementara: https://goo.gl/forms/8GWpD50fXFtp9uJI2 )

Niche: Mencari Pelabur
Video: Pinjaman Berlesen Kuala Lumpur

Top Pioneer Capital Sdn Bhd menawarkan pinjaman dengan kadar faedah 1.5% mengikut akta yang telah ditetapkan. Datanglah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara percuma.
   
 1. Desmond 12 - Tue 18/Apr/2017, 2:35pm
  Lori Baru 1 Ton Box Lorry Untuk Jual

  Promosi untuk clear 2016 Stock

  hendak Jual RM88k OTR Shj

  Sila Call i 010-2210143  
 2. Mior Ahmad 2 - Tue 25/Apr/2017, 11:02am
  assalamualaikum kami mencari pelabur dalam perniagaan kami ternakan ayam kampung yang sedang diusakan,kami skrg memerlukan dana untuk membuka sebuah kilang pemprosesan ayam,untuk keterangan lanjut boleh hubungi khai 0176797474.  
 3. Usahawan Jaya 2 - Sun 30/Apr/2017, 7:58pm
  Jangan beri maklumat anda pada sesiapa yang anda tidak kenali...jumpa dpn2 dgn orang ni...kalau org terengganu x yah la...mmg penipu  
 4. Mohd Faiz Bin Mustapha - Wed 31/May/2017, 6:24pm
  assalamualaikum.. sya mempunyai tanah selias 12,800 kaki persegi di Kota Bharu Kelantan. Saya ingin mencari pelabur utk mendirikan 2 buah rumah semi-D diatas tanah saya.. Pelabur atau kontraktor bertauliah diperlukan dan komisen atau peratus keuntungan boleh dibincangkan melalui peguam. Modal diperlukan RM 670K. Jualan market value RM 1.2M.. Sebarang info boleh terus wassup atau call sya di talian 019-4573455.. Terima Kasih..  
 5. Abdul Halim 39 - Thu 8/Jun/2017, 6:46am
  Saya ada pusat tuisyen di klang.SUDAH 2thn beroperasi.permintaan tinggi tp krg modal.kalau sudi dtg ke tempat sya.tgk sendiri.dan berbincang.  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.