Luahan dan Perlukan Nasihat.
Saiful Idham 2 - Sat 2/Dec/2017 2:16pm [Last Comment]
assalamualaikum,
saya memerlukan nasihat dan pendapat yg boleh mengubah hidup saya sekarang ini. dan jika ada yg boleh berikan peluang kerja untuk saya berkerja dgn gaji hari.

saya sekarang menganggur sudah 3bulan.. gara2 org atas tidak puas hati dgn sy.. biarkan lah.. drpd sy aibkan org.. baik sy pendamkan saja.. walau sudah type panjang2.. last2 padam semula..

sekarang ni saya hanya berkerja pada hujung minggu menolong org berniaga buah.. hanya dapat rm25 sekali berniaga di pasar.. saya mahu mencari kerja lain.. tetapi.. dengan modal yg ada.. hanya mampu untuk hidup.. makan, minum dan buat perbelanjaan perjalanan.. jika kerja lain perlu tunggu gaji bulan.. kerja 6hari seminggu.. bagaimana saya hendak mencari kerja jika keadaan ini berterusan..

saya mohon kerja biasa pun agak susah nak dapat sehingga kini.. sy mencari kerja yg boleh bayar gaji hari agar saya dapat stabilkan diri sya semula dan kumpul modal untuk saya berniaga atau berkebun.. tetapi org takut sy kerja xsampai sebulan dua lalu lompat ke kerja lain.. bagaimana sy hendak majukan diri jika org hanya bercakap saja tp tidak membantu?jujur pun susah org nk tolong.. tp bila menipu.. ramai yg boleh menolong..

sy ingin berniaga.. tetapi tidak mempunyai modal untuk berniaga.. jika ingin minta bantuan zakat berniaga.. sy difahamkan memerlukan ssm.. nak byr ssm pun xmampu.. macam mana nak mohon.. jgn ckp nk mohon.. nak ambil gambar pun dah fikir byk kali.. disebabkan masalah kewangan.. sy memang tidak berminat untuk berniaga secara online.. kerana saya lebih kepada practikal..

sy ingin berkebun.. mencari pelabur pun xdpt2 sehingga kini.. sy cuba untuk mohon bantuan.. tetapi syarat yg ditetapkan adalah selepas 3-6bln berkebun.. jgn kan nak kata 3-6 bulan.. sehari pun xbuat lg.. sbb apa? sbb tanah tu kat kg.. sy di kl..

saya temui jalan buntu untuk memulakan sesuatu perkara.. bila saya terasa begitu.. saya jadi lemah semangat.. ada yg cadangkan agar saya membuat pinjaman.. tetapi.. pendirian saya.. saya cuba untuk elakkan drpd meminjam.. sy tetap tidak mahu meminjam dan membayar riba.. harap faham akan pendirian saya.. saya akan cuba berusaha selagi boleh..

jika ada yg boleh membantu saya.. diharap boleh beritahu saya.. jika diberikan tunjuk ajar dan nasihat.. sy amat berterima kasih.. sy tidak mahukan simpati.. tetapi sy mahu berusaha untuk teruskan hidup saya.. harap boleh tinggalkan no hp untuk whatsapp atau email saya armzsou1@gmail.com

Niche: Diskusi Bisnes | Sembang
     
  1. Dr Love - Sun 3/Dec/2017, 12:18pm
    teruskan dgn kerja cash harian. dapatkan kerja tambahan selain kerja tadi utk kumpul cash. jika ada isteri/anak, hantar ke kampung.. minta bantuan ibubapa sendiri/mertua.

    Kerja dgn tekun, cut cost, buang segala habit yg tak berguna dan menghabiskan wang dan kumpul cash sendiri. hantar sebahagian wang ke kampung.

    dalamasa 3 tahun tuan akan ada cash terkumpul dan bakal menjadi seorang usahawan yg gigih kerana memulakan bisnes dari hasil wang yg dikumpul sendiri.  
  2. Noorzaf - Mon 4/Dec/2017, 6:29am
    Saya sedang mencari pekerja utk pusat games adik saya. Berminat blh wassap saya.Kedah area gombak. 0135858298  
  3. Noor 58 - Mon 4/Dec/2017, 6:45am
    Saya ada foodtruck untuk di usahakan. Jika ada skill utk memasak di alu alukan. Tak pandai boleh belajar. Saya area pasir gudang Johor. Lesen memandu mesti ada. Boleh email saya di nawaitu_66@yahoo.com  
  4. Saiful Idham 2 - Mon 4/Dec/2017, 4:58pm
    johor jauh sgt..sy ada di kl..maaf..  
  5. Saiful Idham 2 - Wed 6/Dec/2017, 2:36am
    jika ada tawaran kerja kosong untuk gaji hari..boleh beritahu sy..terima kasih.  
  6. Mr Habim - Thu 7/Dec/2017, 11:06pm
    Cuba cari apakah kegemaran saudara dan nilai sama ada ianya dapat dijadikan cara untuk membuat wang pendapatan. Kejujuran & kegigihan dapat meningkatkan kepercayaan orang kpd saudara untuk membantu saudara bangkit daripada kemelut sekarang. Berbekalkan sedikit modal saudara bolih membina perniagaan dan menjadi orang yang Berjaya. Yang penting kepercayaan diri sendiri.  
  7. Zul 1034 - Sat 9/Dec/2017, 12:41am
    Saya boleh bantu insyaAllah, boleh ws saye 0194761263  
  8. Fizi 2 - Sun 10/Dec/2017, 9:41pm
    Boleh wassap 0192961772.atau call 0108614520. Kerja gerai sate  
  9. Muhd Ikram 3 - Mon 11/Dec/2017, 2:40pm
    kumpul duit hadir IMKK 2018. hidup tuan akan berubah 360 darjah  
  10. Zacc 2 - Wed 13/Dec/2017, 4:49pm
    Whatsapp saya 013-2212307  
Page 1   (Total 10 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Sd2
Price: RM 239.00
Rawatan Rambut Gugur - Herbal Hair Treatment Dari Korea
Price: RM 28.00
Kurung Adha
Price: RM 149.00
Jus Lavoca Plus
Price: RM 180.00
MagicBlu Ironing Pad
Price: RM 39.00
Design Logo Berkualiti Khusus untuk Perniagaan (Branding)
Price: RM 500.00
Table Promo (PVC)
Price: RM 250.00
Aloe Ever Shield Deodorant Stick
Price: RM 40.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
Jubah Mellisa Dusty Pink
Price: RM 140.00
Zucca Virgin Coconut Oil Homemade Soap (FREESHIPPING)
Price: RM 17.00
SUSU KAMBING ASLI TOK' ALI 550G
Price: RM 43.00
Virtual Office - Pejabat Maya
Price: RM 170.00
(V'Asia) Orange Fiber + Collagen
Price: RM 24.50
Thelly's Tulip Cotton - Cream
Price: RM 150.00