Jom Bisnes dan Rakan Kongsi
Niaga 2 5 - Fri 10/Nov/2017 7:38am [Last Comment]
Saya yakin ada dalam kalangan rakan-rakan majalah yang ingin memulakan perniagaan sendiri. Saya pun. Tapi dek kerana kekangan masa dan modal, saya tak dapat untuk memulakan perniagaan sendiri. Saya pun takut mengalami kerugian kerana berniaga memang tak semestinya mudah.

Saya bagi cadangan, saya nak kumpulkan rakan kongsi..5 – 10 orang. Kita beli perniagaan yang sedia wujud dan perniagaan yang di ambil alih ini haruslah menguntungkan dan berpotensi maju.
Kita usahakan bersama-sama perniagaan ini. Kalau bole, sebahagian untung tu kita simpan untuk kembangkan perniagaan lebih besar lagi di masa hadapan ataupun beli perniagaan lain yang menguntungkan.

Sekiranya ada yang berminat untuk join rakan kongsi ni, sila tinggalkan nombor telpon. Kita buat whatsapp group terlebih dahulu.

Kerana saya daripada Kuala Lumpur, untuk batch pertama saya cadangkan rakan kongsi daripada KL ataupun Selangor ataupun yang berdekatan dengan area ini.

Dalam jangka masa panjang, saya dah bole bayangkan kita tubuhkan satu rakan kongsi daripada setiap negeri, kalau kena cara perniagaan .

Terima kasih

Niche: Diskusi Bisnes
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

Innovative and Creative in Dealing With Business Disruption
Invitation to JPMI International Exhibition 2017
10-12 Dec 2017 in Bali Indonesia
     
  1. Legendniaga - Sat 11/Nov/2017, 11:03pm
    0108369656  
  2. Dan 23 - Tue 14/Nov/2017, 10:37am
    0126904635  
  3. Accure 2 - Wed 15/Nov/2017, 5:18pm
    Nasihat untuk yang ingin terlibat dalam apa2 perniagaan sebagai rakan kongsi/pelabur kecil(bukan melalui investment bank,unit trust etc), wang pelaburan mesti disimpan dalam perniagaan perkongsian berdaftar dengan kesemua pelabur sebagai pemilik perniagaan, dan wang tersebut diuruskan melalui akaun perniagaan tersebut bukan akaun individu tertentu Pastikan setiap transaksi keluar masuk duit perlu kebenaran dari kesemua pelabur. Kalau anda serah duit pelaburan kpd individu tertentu tunggu je lah duit tu dileburkan.  
  4. Abu Ali 2 - Sat 18/Nov/2017, 7:26pm
    Pok Abu 0196404121  
  5. Aswad Haykal bin Mohd Isa - Sun 19/Nov/2017, 9:07am
    Saya setuju dengan accure 2  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Bio Seleza - Daysafe
Price: RM 160.00
Khimar Naila
Price: RM 160.00
Orthoflex Max Roller Gel
Price: RM 84.90
Winter Coat NF1216 8943
Price: RM 189.00
Jubah Mellisa Dusty Pink
Price: RM 140.00
Skrub Kunyit AlHaura Beauty
Price: RM 15.00
3-Seater Link Chair
Price: RM 1100.00
Mini Office - Bilik Pejabat Lengkap
Price: RM 750.00
MHI Primero Concentrate Cordial
Price: RM 16.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
Canon Heavy Duty Copier Irc6800 Black
Price: RM 1500.00
Khawla Casual Blouse
Price: RM 95.00
Rawatan Rambut Gugur - Herbal Hair Treatment Dari Korea
Price: RM 28.00
Design Logo Berkualiti Khusus untuk Perniagaan (Branding)
Price: RM 500.00
Snowcap Berhantu
Price: RM 10.00