Ingin Buka Kedai Sandwich
Ajai 87 - Tue 7/Aug/2018 12:04pm [Last Comment]
sesiapa ada pengalaman utk bukak kedai sandwich?.. saya ingin buka kedai makan berasaskan sandwich.. modal budget 30k..

tapi xtau nak mula dari mana

Niche: Diskusi Bisnes | Ingin Berniaga
     
  1. Frsm Enterprise - Tue 7/Aug/2018, 2:51pm
    wa 0197526020  
  2. Ajai 87 - Tue 7/Aug/2018, 7:22pm
    frsm enterprise..pembekal ke? detail plz  
  3. Linkman - Wed 8/Aug/2018, 4:25pm
    kedai sandwich macam subway atau O'Brien memang ada potensi besar, lebih2 lagi masyarakat msia yg nak kuruskan badan dan makan simple2 je during office days mon to fri. Dan juga yg nak berjimat.. sbb nasi bungkus skrg ni nak cari yg rm5 pun dah susah...

    Kalau rm30k dah cukup utk sewa dlm foodcourt atau sewa ruang niaga dalam/depan restoran.. atau kalau nak selamat, buka meja tepi jalan.. niaga style rambo.. tutup sebelum 10am.. sebelum majlis perbandaran datang.. Tapi kalau nak buka kedai proper ground floor tak berapa cukup..

    Kalau dapat cuba cari market delivery ke office di KL first.. buat di rumah shj pun ok dan di sokong oleh instagram, facebook dan youtube.. dah boleh ambik tempahan.. so kena cari rakan niaga mat despatch yg mantap  
  4. Adilah Atif - Thu 9/Aug/2018, 6:53am
    Buka kedai trus tk digalakkan..rmai bungkus sbb tk proper planning..buat cod dlu..bnyak aps runner skrg..boleh liase dgan diorg utk cod..
    Buat fb ads, ig ads, market kan dlu kaw2 smpai org kenal..bila dh kenal, bila dh rmai cr lokasi kedai bru msa ssuai buka..  
  5. Wahmarketings - Sat 11/Aug/2018, 2:14am
    RM 30k kedai tak cukup bang. deposit utilites dah terbang kat RM 10k kedai sekarang sewa xde bawah RM 2000 . kalau ada pun nun kat ulu benut sana. kawasan orang takde. Walaupun modal tak cukup bukak kedai. tapi saya tak kata tak boleh buat bisnes sandwich ya. biasanya sandwich ni awak boleh buat pastu supply pada stesen2 minyak. kedai2 makan. kalau awak buat pastu nak jual direct dengan harapan untung mmg mati la.  
  6. Ujang 32 - Sun 12/Aug/2018, 3:23pm
    Ruang kedai separuh yunit untuk disewakan. Laluan keKlinik Kerajaan dan berhampiran pejabat Imigresen Setapak KL. Tel:0135210605  
  7. Redzuan 129 - Sun 12/Aug/2018, 5:47pm
    Salam , saya ada kedai kios di dalam university Kebangsan Malaysia .. Jika kalau en berminat boleh hubungi sy 019 808 4153 whatsapp
    Minuman dan makanan ringaan  
  8. Asytar - Tue 14/Aug/2018, 2:24pm
    assalam dan salam salam sejahtera

    kami dari jus halia madu dan lemon, bebrbesar hati untuk membekalkan stok ke cafe tuan/puan.
    sila hubungi kami untuk lebih lanjut

    sila hubungi kami di
    www.wasap.my/60182139118/jusforcafe  
  9. The Dobby Malaysia - Fri 17/Aug/2018, 5:42am
    Utk modal rm30k kan..sy cadangkan jgn guna smua dulu..jgn trlalu excited nak mula bisnes yg awak masih rasa samar2..ONLY PLAY THE GAME U CAN WIN.. cadangan sy boleh cuba mulakan utk servise delivery dahulu..buat dirumah dan pack..kemudian hantar ke koperasi atau kedai buku sekolah2..edar flyers didalam surat khabar di kawasa sekitar..kos dalam rm0.10 sahaja sekeping flyers minimum 1000pcs..buat penghantaran dan rekrut delivery rider awak sndiri..kos lebih jimat tanpa ada kedai dan kos yg jimat tu dpt diserap pada pelanggan dengan jualan sandwich yg lebih murah dan sedap..kalau nak ada kedai juga boleh sewa kedai separuh dahulu utk centralized kan tmpt rider pickup order customer dan create SOP utk preparation sandwich..

    Utk marketing pula boleh rajin follow event larian atau sosial sbb kbnyakan event ni diorg xkan makan berat2 sbb lpas tu nak lari kan..hehe..pun boleh cuba dapatkan kiosk di lrt utk bg tester masa org bpusu2 nak prgi kerja...

    InsyaAllah boleh cuba sy sekadar berkongsi pendapat dan pandangan sy....  
Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.