Idea Bisnes utk Bajet RM 10k
Dan88 - Thu 5/Oct/2017 2:54pm [Last Comment]
Salam...
kpd warga majalah , yg mempunyai idea2 utk memulakan bisnes dlm bajet rm 10k.
Mlm, forex tidak berminat.
Terima kasih
-

Niche: Ingin Berniaga
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

(Percuma) Kursus Bina Website
17 Oktober 2017 - DPMM Putrajaya
     
  1. Accure 2 - Thu 5/Oct/2017, 5:31pm
    1. Kalau minat bisnes berkaitan produk sendiri atau marketing boleh mulakan dengan dropship- Rendah risiko & modal. Cari produk yang tuan suka dan cuba. Kalau produk tu bagus boleh try jual. InsyaAllah kalau ade pengalaman berjaya jual produk orang, ia akan membantu kita menjual produk sendiri.

    2. Kalau minat retail, trading atau bukak kedai sendiri, boleh mulakan dengan bukak booth menjual di lot2 kecil events, shopping mall. selain sewa rendah, pengurusan keluar masuk stok lebih mudah, kita dapat pengalaman berurusan dengan vendor, management dll.

    3. Kalau minat servis, boleh mulakan dengan freelance. Wajib ade skill berkaitan dengan servis yang ditawarkan walaupun tuan akan ade partner yang pakar dalam bidang tersebut. Takut jika ada masalah dengan partner/ pekerja di awal fasa bisnes tuan terpaksa tutup terus kerana tak dapat jalankan servis.

    4. Kalau minat investment, boleh mulakan dengan jual beli saham. Tapi ini kena rajin belajar dan belajar, jangan gunakan sepenuhnya modal maybe maximum dalam 20% shj dan modal saham tersebut tuan kena bersedia untuk dileburkan, tak boleh sentuh sehingga target keuntungan tercapai(boleh jadi hanya dalam masa 1 hari, 1 tahun atau 10 tahun) . Berdasarkan pengalaman saya, tuan kena banyak info dan biasa dengan dunia bisnes corporate, atau byk kenalan bisnes yang boleh membantu tuan membuat keputusan dalam investment. Kena tau dan rajin baca business financial reports, faham nature bisnes yang ingin diinvest contoh Old Town, so tau company ni jual kopi so naik turun harga bahan mentah seperti gula, kopi, minyak dll akan ade effect kpd bisnes.  
  2. Dan88 - Thu 5/Oct/2017, 7:51pm
    terima kasih atas nasihat tuan  
  3. Muhammad 585 - Fri 6/Oct/2017, 10:52am
    hai jika encik berminat untuk berbisnes jam g shock original 100% atau wang dikembalikan saya ada membekalkan jam g shock secara borong dan mempunyai warranty international sesuai untuk peniaga yang mahu bermula dengan pasaran yang mudah dipasarkan jenama yang sudah ada peminatnya. jika berminat sila hubungi saya muhammad 011-11127606  
  4. Business 11 - Sat 7/Oct/2017, 12:22am
    01123030036  
  5. Mogea - Sun 8/Oct/2017, 6:10pm
    business yg xperlu keluar modal yg byk email 3sr505@gmail.com  
  6. Mohamad Fadzil Bin Razali - Mon 9/Oct/2017, 12:53am
    Salam sejahtera
    Sy nak lepaskan perniagaan cyber cafe sy di bangsar.padat dengn org disitu..
    Sistem diskless
    1server 1 ecafe
    24pcs client
    Meja dan kerusi
    Aircond dan lain2 lg.
    Dekat2 100 games dah ade..dota 2 dan fifa online 3 pun ade dan bnyak lg online game
    Harga buka rm20k .boleh nego jika betol2 minat...boleh nego lagi
    Sila hubungi sy utk details...0174525854  
  7. Tunku 2 - Mon 9/Oct/2017, 6:50am
    Tuan boleh cuba untuk menjadi stokis produk viral tahun ini.
    Pemalam tayar Dr Tyre .
    MOQ hanya sikit
    Untung bole cover
    BARANG KEPERLUAN
    semua orang guna kereta
    boleh whatsapp saya 0125339354  
  8. Mohd Zairy Moktar - Mon 9/Oct/2017, 10:22am
    bisnes x yah keluar modal leh wssp saya 019 2343424  
  9. Ozxone Motorsport M Sdn Bhd - Mon 9/Oct/2017, 11:42am
    RAHSIA BAGAIMANA STOKIS / AGENT OZXONE BUAT INCOME!.....5 ANGKA.........BIAR BETULLLL....YER 5 ANGKA SEBULAN

    JOM SERTAI KAMI DALAM INDUSTRI AUTOMOTIF DGN MODAL MAMPU MILIK!!!!!!!!!!!!!

    BANDINGKAN MODAL KELAYAKAN SEBAGAI RAKAN NIAGA DGN SYARIKAT2 LAIN DALAM INDUSTRI INI

    STOKIST@DEALER SYARIKAT LAIN RM20,000 – RM50,000 }}}} DI OZXONE RM10,000.00
    AGENT SYARIKAT LAIN RM3000 – RM5000 }}}} DI OZXONE HANYA RM1000

    APA KELEBIHAN DI OZXONE
    - LATIHAN MARKETING TANPA HENTI
    - PROMOSI YG BERTERUSAN
    - LATIHAN UNTUK PENGETAHUAN TENTANG PRODUK
    - HQ YG SGT2 PROAKTIF
    - BAHAN2 MARKETING DISEDIAKAN
    - BERKONSEPKAN KOMUNITI
    - SISTEM APPS PENUH UTK RAKAN NIAGA
    - UNTUNG RUNCIT YG TINGGI
    - ROYALTI SETIAP JUALAN SEHINGGA 27%

    ANDA PERLU MULAKAN NYA…..KAMI HANYA BERI PELUANG….ANDA X AKAN BERJAYA HANYA SEKADAR MELIHAT….
    KAMI X MENJANJIKAN ANDA JD JUTAWAN…..TP ANDA YG KENA MULAKAN………
    AYUHHH….JGN TGGU LG………TEMPAT SGT2 TERHAD…..

    👉🏻Sertai kami Ozxone Motorsport HQ untuk membina empayar perniagaan dalam industri automotif.
    👉🏻Kami memerlukan anda sebagai Stokis dan Agen di setiap negeri dan kawasan dlm negeri tersebut
    }PELAN PEMASARAN YG SGT2 EFEKTIF
    }

    👉🏻Hubungi kami untuk temujanji ditempat anda.

    ☎️ Cik Farah - www.wasap.my/0172216167
    ☎️ Encik Edy - www.wasap.my/0116221616
    ☎️ Encik Jefri - www.wasap.my/0102213616

    Like page kami untuk lebih banyak tips penjagaan kereta anda
    https://www.facebook.com/OzxoneMotorsportHQ/
    Follow instagram kami untuk lebih informasi terkini dan menarik daripada Ozxone Motorsport HQ
    https://www.instagram.com/ozxone_motorsport/

    #ozxonemotorsport
    #ozxonemotorsporthq
    #ozxone
    #agenozxone
    #stokisozxone  
  10. Ezri 4 - Mon 9/Oct/2017, 6:17pm
    Dan88..PELUANG MENJALANKAN BISNES AFFILIATE MARKETING SEPERTI JACK MA(CEO ALIBABA)..NK TAHU LEBIH LANJUT WASAP/CALL DI NOMBOR 010-3665687  
  11. Fikry 7 - Tue 10/Oct/2017, 1:21pm
    Salam, Ada rm10k? Simpan dulu. Sertai perniagaan Saya tanpa perlu keluarkan sebarang modal apapun. 100% totally jual beli, bukan MLM.... Buat online boleh, buat offline pun boleh... Nak buka Kedai boleh, nak buat dari rumah pun boleh... RM10k tu boleh guna untuk tambah ilmu bisnes, marketing kaw2 n branding diri... Meh WhatsApp Saya Dan Saya terangkan secara detail... WhatsApp Saya di 0139636288...  
  12. Shahril 144 - Fri 13/Oct/2017, 12:08pm
    Try buat jadi RedOne Sales Agent,
    Modal xbnyk pon rm160 jew daftar

    Pulangan memang bnyak....

    Ws: 0162346778  
  13. Master Churros - Fri 13/Oct/2017, 8:40pm
    Assalammualaikum.. Jika tuan berminat utk berniaga dan menjadi usahawan churros boleh hubungi kami, pakej lengkap dari mesin dan bahan mentah dari RM 2850 atau RM 3300.. Pulangan modal yang cepat disebabkan churros sgt popular dan kurang persaingan.
    Wassap atau col 011-39488050  
  14. Mohd Firdaus Abdullah 3 - Mon 16/Oct/2017, 1:45am
    As'Salam TUan, kalau berminat berniaga Karipap King Kong tolong hubungi saya . Modal sangat Minima. hubungi saya Firdaus di talian 0173030033.
    ( Boleh Youtube Karipap King Kong)  
  15. Syed Azizon - Wed 18/Oct/2017, 12:28pm
    Assalam, jika Tn berminat, Tn boleh jd Funder + sharing partner untuk perniagaan western food yg saya nak jalankan di pantai remis kapar..
    Tn boleh email saya untuk proposal..
    Jumlah modal pun tak tinggi sy perlukan rm5k sahaja..
    Tapak dah sedia ada..

    azizon77@yahoo.com
    Whatsapp / msg 0172908386  
  16. Sufizz - Wed 18/Oct/2017, 2:31pm
    Mindtech anak syarikat Sasbadi Holdings Berhad

    Online&offline study portal utk UPSR, PT3 dan SPM.

    Sasbadi: syarikat no.1 dlm educational publishing di Msia dgn 32 thn pengalaman, patuh syariah, public listed di papan utama bursa saham.

    Peluang jana pendapatan tinggi pada modal rendah. Distributor agent seluruh negeri diperlukan.

    Hubungi Safia 011-10380910  
  17. Asyraf Zulfikri - Wed 18/Oct/2017, 4:20pm
    NAK TAHU RAHSIA BUAT DUIT SEBANYAK 5 ANGKA SEBULAN DENGAN BISNES BORONG CHINA?

    Whatsapp: 017-3083596  
  18. Aira Khanum - Sun 22/Oct/2017, 2:53am
    Saya Ada dapat tapak di kampung baru untuk berniaga makanan.
    Sewa tapak rm2000
    Api rm100+Air rm100
    (Depòsit 2+1+ api+Air)
    Keperluan bahan asas
    Rm2k permulAan
    Peralatan perniagaan rm2.5k(anggaran)

    Bayaran balik 6 bulan selepas operasi

    Yang berminat boleh wasuup saya segera.
    0174554177  
Page 1   (Total 18 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Virtual Office - Pejabat Maya
Price: RM 290.00
Jus Juta Plus
Price: RM 90.00
Pondok Mini Dari Kayu Meranti Seperti Didalam Gambar.
Price: RM 1200.00
Jubah Mellisa Dusty Pink
Price: RM 140.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
MHI Primero Concentrate Cordial
Price: RM 16.00
Kurung Adha
Price: RM 149.00
Inner Snowcap Berhantu
Price: RM 10.00
Hand bidet set AP-888CP (chrome)
Price: RM 56.00
Orthoflex Max Roller Gel
Price: RM 84.90
MagicBlu Ironing Pad
Price: RM 39.00
Samosa Daging
Price: RM 12.00
Canon Heavy Duty Copier Irc6800 Black
Price: RM 1500.00
Serum - OEM
Price: RM 25.00
Sd 2
Price: RM 239.00