Hati2 Bila Membuat Urusniaga (Penjualan Perniagaan)
Yana Saufi - Mon 8/Jan/2018 8:36am
Assalamualaikum warga majalah...

Hati2 dgn org yg nak buat urusniaga tntg kantin kilang.. Cafe.. Sekolah.. Kolej atau lain2.. Untuk penyewaan, tukar tokeh ke apa ke... Jgn percaya tolong make sure benda tu betul 2.. Lagi bagus deal dgn owner...

Baru2 ni ayah dan Sy nk pergi deal 1 kantin.. Dia Mintak 17k... kite pun ok lah.. Alamat kantin dia tak bg.. N kita memang faham kalau urusan jenis banyak org.. Tggu hampir 5jam Tp tak de pun.. Katanya ada hal la apalah.. Otw balik ke kl.. Ayah Sy wasep gambar duit cash 17k.. tiba2 terus nk deal mlm.. Kantin mana buka mlm.. Nmpk tak.. Penipu betullah.. Ht2 sebab Die pun ada iklan Kn dlm forum ni..

#kepada si penipu.. Korang x takut Tuhan Eh??

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Alimamak - Mon 8/Jan/2018, 10:39am
    Agen ni dalam 10 orang 9 menipu..lagi2 dalam internet..yang dapat deal dgn owner dpn2 pun kene tipu apa lagi agen..orang2 yang allah dah gelapkan hatinya mana kenal dosa pahala..sebutlah apa2 pun neraka ke haram ke dia tak peduli sebab sudah sebati jd darah daging...orang2 cmni tau tak takut ape?takut kene tangkap masuk mahkamah dan penjara..dia tak takut kematian selepas kehidupan..dan trend sekarang ni orang buat kerja menipu satu pekerjaan untuk mendapatkan wang mudah.  
  2. Yana Saufi - Mon 8/Jan/2018, 9:11pm
    En Alimamak pernah kena ke?  
  3. Alimamak - Tue 9/Jan/2018, 2:11pm
    Dalam ni hampir terkena,tapi deal orang luar 2 3 kali juga kena..walau dgn kwn2 kita kenal sekalipon.  
  4. Hazrul Nizam - Tue 9/Jan/2018, 7:27pm
    majoriti askar, dan pesara2 gomen, habis semua duit bonus rm100-300k dalam masa 3 tahun sahaja.. urusan bisnes yg lingkup, ditipu, tertipu dll.. majoriti tak pernah masuk dalam majalahcom pun...

    ya kena awas.. penipu di luar majalah.com lagi ramai.. anda boleh belajar banyak dalam forum ni utk mengelak ditipu di luar sana.  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.