Contact Saya Jika Ada yang Sudi untuk Menolong! Saya Ditipu Sebanyak RM1500.
Adil 8 - Wed 22/Feb/2017 9:09am [Last Comment]
Saya telah ditipu sebanyak RM1500. Saya cuma nak tau alamat dan num telefon orang yang punya account bank ini je. Mungkin bagi orang senang RM1500 tu sikit, tapi bagi saya RM1500 tu banyak sangat.

Detail account num dan nama penuh orang tu:
7603064838 CIMB BANK
SAMSUL SYAZWAN BIN SAMSUL KAMAL.

Kalau ada yang sudi atau berminat nak tolong saya, tolong sms saya di 016-5624394 (dil) terima kasih.
Saya baru nak hadiahkan kepada mak saya barang tu, tapi harapan tu hancur bila kena tipu :(
Saya cuma ikhtiar disini.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Lawati Youtube Channel Krew Majalah.com. Fokus saluran video ini adalah untuk memaparkan idea-idea perniagaan jangka panjang yang boleh anda mulakan!

Terbaru 16 Jan 2018: Warung Bunian di Putrajaya - Mengapa Sentiasa Penuh Dengan Pelanggan?
     
  1. Js Wan - Wed 22/Feb/2017, 9:13am
    buat polis report  
  2. Adil 8 - Wed 22/Feb/2017, 9:57am
    Polis boleh terima ke alasan kena tipu? :(  
  3. Syarifuddin 3 - Wed 22/Feb/2017, 5:49pm
    Buat report polis dulu,lepas tu pergi bank cimb bawa repot polis tu dan service center celcom ke digi minta butiran num tipon tu..  
  4. Izma 6 - Thu 23/Feb/2017, 1:58am
    Ya betul tu adil 8.g buat report polis  
  5. Adil 8 - Thu 23/Feb/2017, 9:26am
    Okay, macam mana kan saya bank in duit dia melalui maybank. So saya kena pergi maybank or cimb ye?  
  6. Mohd Amin 29 - Thu 23/Feb/2017, 3:08pm
    Pengalaman saya buat report polis... kena tanya macam2... macam sy pulak yg menipu.
    Dah siap report polis suruh ttgu....smpi lah skrg ni dah bertahun.
    Kecuali kalau kenal Penyiasat Persendirian Berbayar....ha..ha...
    Jumpa lah penipu tu.....  
  7. Izma 6 - Thu 23/Feb/2017, 4:08pm
    Cuba la dulu mana nak tau dapat. Sebab kalau ke bank dorg takkan bagi detail customer. P&c  
  8. Zulapm - Sat 25/Feb/2017, 11:15am
    buat report polis terlebih dahulu. Dalam report polis tu kena tulis sekali detail orang tu(nama,no akaun,no tel,date bank in@salinan bank in). lepas tu pergi ke cawangan bank dan tunjukkan report tu dekat dieorang. baru dieorg bolh bg details. Tp perlu di ingat sekiranya maklumat tu tidak ade dalam report polis, mereka x akan bg maklumat tu. Termasuk jugak dengan syarikat telekomunikasi. Sepatutnya perkara macam ni x akan berlaku kalau kita berhati-hati dalam setiap transaksi. Sekarang kan dah banyak kes menipu melalui online. Seelok-eloknya belilah barang di kedai@dengan orang yg kita dh biasa berurusan. Jangan terpedaya dengan tipu helah yang sampi bg harga sesuatu barang yang tidak munasabah.  
  9. Adil 8 - Mon 27/Feb/2017, 3:07pm
    Terima kasih semua. Saya akan cuba buat report polis. Saya pernah kena dulu sekali dengan orang lain tapi dah beberapa tahun yang lepas, tapi polis macam ambil endah tak endah. Hmm tu saya kalau boleh ada yang sudi tolong, saya nak dapatkan alamat orang tu.  
  10. Juan85 - Tue 28/Feb/2017, 1:41pm
    pergi bank yg terlibat..bgth pegawai di sana cakap awak tersalah bank in..nnti pihak bank akan hantar surat makluman kepada pemilik akaun utk tindakan lanjut. Jika pemilik akaun berdegil utk memulangkan kembali duit awk, mungkin ada tindakan lanjut drpd pihak bank..apa2pon refer bank dulu dgn bawak bukti2 pembayaran rm1500.00 tersebut. Smoga bermanfaat.  
  11. Phero X Biz Phero X Original Malaysia - Sun 2/Apr/2017, 4:51am
    endah tak endah buat juga report bro..lama2 nnt kalau byk yg buat report polis mesti ambik berat kes tu  
Page 1   (Total 11 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.