Boleh Apply Kerja Apa Dengan Medical Degree Selain Jadi Doktor?
Dr Anna - Mon 2/Nov/2015 9:33am [Last Comment]
saya lulusan medical degree tapi jiwa saya tak sesuai dengan lifestyle hidup seorang doktor.. ada sesiapa nak recommend kan kerja tak? boleh email ke saya sakura_bird409@yahoo.com.my

thanks

Niche: Diskusi Bisnes | Diskusi Kerjaya | Pusat Rawatan | Jobs & Vacancies in Malaysia
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

Innovative and Creative in Dealing With Business Disruption
Invitation to JPMI International Exhibition 2017
10-12 Dec 2017 in Bali Indonesia
     
  1. Bukukakakiki - Mon 2/Nov/2015, 9:35am
    Sekarang ini masih bekerja sbgai doktor ke?  
  2. Abdul Aziz 14 - Mon 2/Nov/2015, 9:41am
    sambung belajar lagi... master dan phd.. jadi pensyarah.  
  3. Dr Anna - Mon 2/Nov/2015, 10:02am
    haah kerja lagi tapi rasa tak boleh nk teruskan.. sebab tu nk cri kerja lain...  
  4. Enciksyakir - Mon 2/Nov/2015, 12:18pm
    dah masuk dalam majalah ni..mestilah nak ade kaitan dengan bisnes kan.. :)
    buka klinik dan gaji kan dr lain..so u tak kerja sebagai dr..but as a business owner..tapi the best part u ade knowledge..so boleh cover kalau dr u cuti or whatever..  
  5. Saifulakmar - Mon 2/Nov/2015, 2:01pm
    Dr brk0ngsi ilmu n skill dgn h0usemen/staf˛ prubatan. . ..bgi dpt tingktkn pr0duktiviti krjaya. . . Sbb skrg neh pda pndangan sya rmai kaki tgn prubtan&ksihatan yg ''mrawat pnyakit drp mrawat psakit''. . . .  
  6. Dr Love - Mon 9/Nov/2015, 8:42pm
    read this topic.
    Mencari Kerja Dengan Ijazah Perubatan - Selain Doktor

    http://www.majalah.com/?classified:mencari-kerja-dengan-ijazah-perubatan-selain-doktor:FNNL1XXMXV  
  7. Ainn 8 - Tue 10/Nov/2015, 3:05am
    Salam..mungkin awk boleh cuba fikir minat sebenar awk. Dan cuba jdkan minat tu kerjaya. Dan cr kenapa sebenarnya x suka jd doktor? X suka lifestyle yg busy ke x suka nature of the job ke..mksud sy..klau masih suka dan minat dlm bidang kedoktoran..tp x suka commitment doktor di malaysia..mungkin boleh share ilmu tu dgn mengajar..klau suka mengajar la..and boleh kenakan bayaran..tp klau masih suka buat kerja sebagai doktor tp x suka busy..mungkin boleh cuba buat locum shj di klinik swasta.. so boleh pilih masa sendiri..tp jgn buka klinik sndr..berniaga ni..lagi high commitment. Melainkan awk minat. Klau x laagi tertekan. Kakak ipar sy buka klinik. Weekend biasanya dia kerja sbb xde org nk buat locum.. Tu salah satu yg awk kne consider la..ok. selamat berjaya. 😊  
  8. Akmal 249 - Mon 16/Nov/2015, 6:42pm
    call/pm pegawai sy 017-7726286(En akmal)  
  9. Kamsiah Hassim - Mon 23/Nov/2015, 3:47pm
    blh jadi penasihat perubatan. Kelebihan: masa bekerja ditentukan sendiri, tiada tekanan dan pendapatan lumayan. Advantage bg pengamal perubatan. Ramai Dr yg bosan dgn rutin pekerjaan mereka telah menemui apa yg mereka mahukan. Call me 010 2057468 Kay  
  10. Mira 353 - Wed 25/Nov/2015, 1:44am
    Askm... Doctor boleh jadi perunding kewangan macam saya,masa sendiri Dan tak terikat..pendapatan tiada had max...masa...suka hati. Kalau minat call sy atau mesej atau whatsapp atau email puan Norjamira 017-3424643 norjamira@gmail.com  
  11. Marineblue 2 - Fri 4/Dec/2015, 3:39am
    Whatsapp ja saya 019-6992141  
  12. Zass75 - Wed 9/Dec/2015, 1:48pm
    Jom jadi ejen prudential bsn takaful.
    group kami ada diseluruh malaysia.
    time sambung study ni la bole buat part time dulu. Ade few doctor dh berhenti pencen awal n join jadi ejen. Training disediakan doc.
    anyway bole pm/call/whatsapp +60102545977  
  13. Melyein - Tue 5/Jan/2016, 6:57pm
    Kepada sesiapa yg sedang mencari peluang pendapatan yg selamat dan sah.

    Whatsapp 011-31506844 utk pertanyaan  
  14. Iswansah Ibrahim - Mon 11/Jan/2016, 11:43am
    Kerana masa tiada?
    @
    Kerana Masalah financial?

    Boleh whatsapp saya 0162626201 untuk melihat apa yang boleh di bantu.  
  15. Wan Nor Hisham - Mon 11/Jan/2016, 2:02pm
    Salam
    Boleh send resume atau short info..
    Nama, fon dan lokasi..

    Boleh kami bantu/share idea kerja,
    More INCOME
    Ideal POSITION
    Flexible TIME

    wannor.za5@gmail.com / +60136777040  
  16. Accure 2 - Mon 22/Feb/2016, 4:43pm
    Boleh try bisnes berkaitan produk kesihatan...since u dah ade basic knowledge tentang kesihatan, u ade advantage di situ..tapi yang penting kena belajar pulak ilmu bisnes spt marketing/pengurusan bisnes dll. Kalau tak mampu/takut/yakin carilah rakan kongsi yg mahir atau minat bisnes, tapi bukan untuk biar dia uruskan bisnes u..tujuannya supaya dapat saling berkongsi ilmu dan kepakaran supaya sama-sama dapat menyumbang kpd bisnes. Yang penting terus belajar dan luaskan kenalan(networking). Kalau sebut pasal komitmen, apa saja kerjaya tak kira bisnes/kerja memang kena bagi 200% cuma dari segi fleksibiti masa u only boleh dapat melalui bisnes. Asalkan tau caranya.  
  17. Wahmarketings Com - Wed 15/Jun/2016, 12:19am
    jadi doktor ni memenatkan.wlaupun gaji tinggi tapi keje tak tentu. kena pulak time perayaan.org balik kg raya pertama doktor raya di hospital. hari raya ke 3 baru balik. nak buat apa hari raya ke 3? org semua dh balik kl. dah nak mula keje.

    tu pasal doktor kalau cari jodoh mesti dengan doktor jugak. hanya seorang doktor memahami doktor yang lain.  
  18. Noor Afiqah Athirah Binti Mohammad Saleh - Thu 14/Jul/2016, 4:48pm
    Terbalik dgn sy..sy berminat nak jd seorg doktor..tapi masalah kewangan menghalang cita2 tu..sedihnya..  
  19. Drmoden - Wed 6/Sep/2017, 12:44pm
    Kalau berminat nak buka klinik, belajar dulu macam mana cara dan strategi nak jalankan bisnes klinik swasta. Belajar dgn otai-otai yang dah lama dalam bisnes ni dan berjaya ada 4-5 klinik. Jadi bos dan hire dr lain jaga klinik.
    Sertai seminar kami Successful GP Business 2017 Seminar utk mengetahui lebih lanjut. Bukan doktor pun boleh buka klinik sendiri tau?
    https://www.facebook.com/CMEmedic/  
Page 1   (Total 19 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Baju T-shirt Kosong
Price: RM 5.00
Kerusi Banquet // Banquet Chair (Chrome)
Price: RM 115.00
21st Century Herbs For Forty Plus Women 30's
Price: RM 23.90
Forever Aloe Bits N Peaches
Price: RM 90.00
Thelly's Tulip Cotton - Grey
Price: RM 150.00
Snowcap Berhantu
Price: RM 10.00
T-shirt Be Bold
Price: RM 37.50
Min Kaffe
Price: RM 33.00
Alpha Lipid Life Line
Price: RM 239.00
Olive House' Dried Fig (Buah Tin Separa Segar)
Price: RM 26.90
Bisnes Mesin Ais Krim Goyang - 100 Acuan
Price: RM 900.00
Jubah Mellisa Dusty Pink
Price: RM 140.00
MHI Primero Concentrate Cordial
Price: RM 16.00
Ezygo Penampal Tayar Bocor
Price: RM 39.00
Skrub Kunyit AlHaura Beauty
Price: RM 15.00