Blue Ocean Startegy (Bos)
Ahmad Aris - Sat 31/Mar/2018 12:24pm [Last Comment]
Salam, sy sedang memikirkan perniagaan era baru yg akan menjadi perintis masa depan. Seperti GRAB, Lazada dan lain2.
Oleh kerana kekurangan idea, sy ingin meminta pendapat dan sumbangan semua. Mari kita bekerjasama. email sy ahmadaris@yahoo.co.uk

Niche: Diskusi Bisnes
     
  1. Niaga 33 - Mon 2/Apr/2018, 5:43pm
    Wa'alaikummusalam tuan..hari ini ,jika perlu idea perlu membayar..ramai org kita suka mendapatkan idea atau mencuri idea dengan free.Nak cari kerjasama yang betul2 dan ikhlas amat sukar zaman hari ini..Pendapat saya lebih baik tuan terus beli je idea yang dah siap sistem dan maklumat..Ini berdasarkan pengalaman saya yang selalu nak cari rakan kerjasama tetapi jumpa rakan curi idea dan nak free je.Kebiasaan saya close deal dengan jual idea saya paling minumum rm50k yang tak complete..kalau complete rm500k  
  2. Ahmad Aris - Sat 7/Apr/2018, 4:01pm
    ermm... mcm mana nak jual idea tu?... bole share skit...  
  3. Wahmarketings Com - Sat 7/Apr/2018, 10:07pm
    jual idea  
  4. Niaga 33 - Thu 12/Apr/2018, 1:56pm
    Jual idea macam yang di katakan sebagai pakar fb dan online kini, jadi speaker dan berucap kat pentas atau berbincang secara perseorangan.tuan Wahmarketing pun dah tahu cuma caranya banyak.(Pelbagai perniagaan,politik dan pemasaran boleh di nyatakan secara proposal ataupun digital).
    Dalam menjual atau tidak mahu idea di curi anda perlu ada ilmu mengenal org dan dapat membaca apa yang difikirkan pada pencari maklumat atau benar2 mahu jalankan perniagaan.  
  5. Bantu Kawan - Tue 17/Apr/2018, 10:24am
    IDEA idea IDEA ... analoginya mcm sekumpulan pekerja AWAM yang berbagai pangkat duduk meeting 2JAM per sesi 4 KALI SEMINGGU selama 1 BULAN, bincang bagaimana nak kuatkan pressure air di kawasan flat kos rendah...

    Sorang engineer cakap mcm ni, bos pulak cakap mcm tu, pi mai pi mai tang tu... semua pasal IDEA...

    last sekali bg arahan kpd KONTRAKTOR berlainan BANGSA... '' u mesti selesai ini masalah...''

    KONTRAKTOR pun buat lah keje dan dalam masa 2-3 HARI siap... ...

    THEN bila semua problem setel, GENG-geng meeting penyumbang IDEA akan ditemuramah di TV oleh wartawan sebagai JUARA RAKYAT keranan dpt selesai masalah x sampai setahun...

    KONTRAKTOR pulak akan dapat bayaran dlm masa 3BULAN...  
  6. Wahmarketings Com - Wed 25/Apr/2018, 12:40am
    zaman sekaramg ni apa bende idea atau bisnes u nak buat. kena bende tu memudahkan orang ramai. menguntungkan orang ramai. menjimatkan orang ramai.
    cth grab. rider bayar ciput. driver pun ciput jugak. dapat la rm100-200. . kalau u ada baraang kos 10 sen u mau jual rm10 tapi u mau pulun habis itu untung. mmg satu pun u tak akan jual. tapi kalau u jual rm10 suku u ambil. yg lain bayar agent ke dropship ke etc etc then u can go  
  7. Shahairil Sapingi - Mon 7/May/2018, 1:01am
    Assalam sy ada idea, En/Pn bole register dan iklan sebarang jua perkhidmatan dan produk . sebarang iklan anda akan dibaca maupun dimuat turun oleh seluruh rakyat Malaysia dan juga antarabangsa. Sila pm sy klu berminat 0173198634. Tq  
  8. Hamraa Halil - Wed 11/Jul/2018, 10:36am
    Assalamualaikum wbt..

    Kami syarikat Rahswealth Biotech SB yang merupakan Kilang pembuatan minuman berasaskan serbuk ingin membantu individu-individu yang ingin membuat produk dengan jenama sendiri.

    Kami adalah syarikat 100% bumiputera.
    Kilang kami telah pun mendapat kelulusan HALAL dari JAKIM Malaysia dan MeSTI dari Kementerian Kesihatan Malaysia.

    Kami boleh membuat minuman mengikut kehendak pelanggan

    Antara produk yang boleh kami tawarkan kepada anda;

    1. White Coffee
    2. Susu Kambing
    3. Hazelnut White Coffee
    4. Tongkat Ali Coffee
    5. Chocolate Drink
    6. Herbal Tea
    7. Lemon Tea
    8. Mocha
    DAN BERMACAM-MACAM LAGI....

    Kami juga ada pakej2 menarik untuk anda.

    Jika berminat boleh Whatsapp atau Call Puan Hamraa 019-4494099.

    Terima Kasih.  
  9. Dzul 51 - Wed 11/Jul/2018, 10:54am
    If nak buka pejabat urusan boleh hubungi saya.. Location di South City Plaza, Seri Kembangan KL  
  10. M Ahmad - Mon 23/Jul/2018, 11:19am
    salam tn2
    sy nk ketengahkan idea ni..
    mcm grab/uber skrg nilai dh nilai rm berbilion
    idea saya nk set up portal/apps guna hp utk semua org boleh tmbhkn pendapatan secara part time atau jadikan secara full time.

    tajuk apps tu: food2u
    konsep: sesiapa je yg nk sediakan makanan di rumah masing2 boleh
    nk makan dgn appoinment drp apps , i.e pre book
    siapa nk jd pelanggan kn daftar mcm grab/uber
    siapa nk jd penyedia makanan kn dftar mcm uber/grab:

    viable n reliable: food.. sume org nk makan, citarasa masing2 boleh search di ruang 'offer'
    penydia makanan akan submit dia orang punya menu n time available. future potensi sgt besar.

    kl sesiapa drp restaurant nk guna apps ni pun boleh..

    idea ni sy dh mula buat apps guna apps developer tp.. background sy civil engineering bukan it punya back ground..so kl ada sesiapa berminat n nk join team saya dipersilakan.

    email kpd masri.ahmad2010@gmail  
Page 1   (Total 10 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.