Bisnes Sewa Pakaian
Diana Sophia Barieng - Mon 25/Jun/2018 7:13am
Sy berminat utk membuat bisnes sewa pakaian seperti dinner dress dan costumes. Tp tiada pengalaman dlm bisnes ini. Blh sesiapa berikan panduan ttg bisnes ini terutama dr segi penjagaan pakaian, pembekal dan risiko? Terima kasih..

Niche: Diskusi Bisnes | Bisnes Pengantin | Pemborong Pakaian Wanita
     
  1. Linkman - Tue 26/Jun/2018, 9:31am
    Kalau di KL, di times square ada beberapa kedai yg menjalankan bisnes ni.. boleh gi lawat utk dapatkan idea..

    Kebiasaannya pelanggan adalah dari kalangan staf2 korporat yg selalu ada event. Sebab event2 ni biasanya ada tema.. western cowboy, pirate, uniform, halloween dll..

    Saya selalu melihat kalau bisnes pengantin selalu ada masalah.. tak sampai beberapa tahun dah buat iklan utk dijual... barang2 tolak lump sum... mungkin cara terbaik adalah dengan menggabungkan

    Buka kedai separuh:
    - Bisnes Pengantin & sewa pakaian pengantin
    - Bisnes sewa pakaian dinner/costume
    - Termasuk sewa kasut2 kostume.
    - Bisnes jahitan & alteration.

    Saya rasa kalau digabungkan kesemua diatas, peluang utk survive jangka panjang amat cerah. Kebanyakan bisnes2 pengantin yg tutup sebab mereka tak boleh cover cost semasa bulan2 selain cuti sekolah sebab orang yg nak kahwin masa tu tak ramai. Bila tang cuti sekolah pulak, tempahan datang menderu2 terpaksa tolak.

    Tujuan bisnes jahit digabungkan sekali, supaya boleh jahit sendiri sahaja baju2 tertentu yg senang dibuat, atau repair sendiri shj pakaian yg rosak.

    Kalau kostume2 pelik, boleh beli murah di portal2 mcm lelong.my dll.......  
  2. Claire 8 - Tue 3/Jul/2018, 8:49am
    Hi Diana, boleh saya suggest perniaagaan tanpa risiko ? Syarikat kami mengalu alukan bakal peniaga yang hendak berniaga tetapi ianya secara online.. Apakah bisnes ini? Diana merupakan owner kepada sebuah Pusat Membeli-belah, tetapi ianya secara online.
    > Tidak perlu lagi mencari produk - kerana semua produk Barangan Keperluan lebih dari 400 jenis sudah disediakan
    > Diana cuma mencari pelanggan sahaja untuk membeli online, dan Diana juga boleh pilih jual bila bertemu dengan pelanggan secara peribadi untuk menjual produk kami tetap dengan harga yang sama diaturkan oleh syarikat
    > Diana tidak perlu risau Risiko - kerana Ia TANPA Modal, TANPA simpanan stok, TANPA sebarang yuran sesawang, TANPA apa apa pakej untuk dibeli, TANPA target, TANPA pembelian bulanan
    > Diana akan mendapat pendapatan sehari selepas Pelanggan-pelanggan Diana mula membeli-belah untuk barang barang keperluan mereka

    Produk yang dijual di Pusat Membeli-belah ini sama seperti apa dijual di Tesco, Jusco, Giant dan sebagainya - tetapi semua produk sangat berquality sama qualiti dengan premium brand yang ada di pasaran

    Diana - boleh whatsapp atau call saya di : 019-4902355 (nama saya Claire)..  
  3. Noor Akmal 2 - Mon 6/Aug/2018, 3:55pm
    Saya ada menjual baju pengantin preloved dan kot2 lelaki untuk event.
    Jika berminat whatsup atau call 017-3312607  
  4. Tania 15 - Mon 20/Aug/2018, 12:04am
    Saya ada jual wedding dress dan evening dress dari turki. Kalau berminat boleh whatsapp saya di nombor 0199808953  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.