Bisnes Mainan? Macam Mana nak Mula?
Aswad Haykal bin Mohd Isa @ Imtiyaaz Global Enterprise - Tue 18/Apr/2017 8:28am
Assalamualaikum dan selamat pagi.

Apa kabar semua? Saya harap leh dapat input bagi idea baru yang nak saya ceburi. Iaitu nak bisnes mainan kanak-kanak. Harap-harap sy leh dapat input dari warga majalah.com semua.

Saya faham... mainan ni terlalu luas... terlalu banyak. Jadi soalan2 saya ialah :

1. Berbaloi tak kalau sy pegi all out utk retail dan juga edar utk jangka masa 5-10 tahun?
2. Bagaimana nak mula? Nak dapatkan bekalan dari mana?
3. Niche mainan yg mcm mana yang sy nak fokuskan? Lubuk wang besar di niche mana?
4. Apa persediaan2 saya?
5. Berapa modal permulaan?
6. Mcm mana nak market... bagi perincian... hehehe.... fb, insta.. bla bla bla... bagaimana nak buat?

Terima kasih warga majalah.

Niche: Pengedar Permainan Kanak2 | Diskusi Bisnes
Discussion Live Whatsapp Group - Majalah.com ShopCart
Anda seorang Peniaga/Usahawan Online/Agen/Supplier Dropship?
Sertai WhatsApp group kami yg aktif.
Pelancaran Shopping Cart pada 5 Julai 2017.
     
  1. Jamali - Wed 26/Apr/2017, 6:52pm
    di KL pemborong mainan & gajet2 banyak di kedai2 dan lorong2 sekitar LRT titiwangsa (putra mall). jalan sehingga ke KFC besar di simpang 4 traffic light. sekitar area ini ada banyak pemborong mainan kanak2.  
  2. Aswad Haykal bin Mohd Isa - Sun 30/Apr/2017, 4:41pm
    oh okay.... terima kasih encik Jamali... kalau anda parents.... mainan apa yang korang perhatikan anak2 suka? dan anda akan membelinya?  
  3. Aezal - Fri 19/May/2017, 12:33pm
    berapa modal anda? apa minat anda? dimana hala tuju anda dalam dunia permainan?  
  4. Iluaftie04 - Fri 26/May/2017, 1:19am
    Salam,

    Kalu nak high end market try market big boys toys
    Saya pengedar kereta mainan diecast pada harga borong
    Dari budak kecil hingga ke dewasa potential customers
    Berminat boleh hubungi saya whatsapp +60184005301  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.