Bisnes Mainan? Macam Mana nak Mula?
Aswad Haykal bin Mohd Isa @ Imtiyaaz Global Enterprise - Tue 18/Apr/2017 8:28am [Last Comment]
Assalamualaikum dan selamat pagi.

Apa kabar semua? Saya harap leh dapat input bagi idea baru yang nak saya ceburi. Iaitu nak bisnes mainan kanak-kanak. Harap-harap sy leh dapat input dari warga majalah.com semua.

Saya faham... mainan ni terlalu luas... terlalu banyak. Jadi soalan2 saya ialah :

1. Berbaloi tak kalau sy pegi all out utk retail dan juga edar utk jangka masa 5-10 tahun?
2. Bagaimana nak mula? Nak dapatkan bekalan dari mana?
3. Niche mainan yg mcm mana yang sy nak fokuskan? Lubuk wang besar di niche mana?
4. Apa persediaan2 saya?
5. Berapa modal permulaan?
6. Mcm mana nak market... bagi perincian... hehehe.... fb, insta.. bla bla bla... bagaimana nak buat?

Terima kasih warga majalah.

Niche: Pengedar Permainan Kanak2 | Diskusi Bisnes
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

(Percuma) Kursus Bina Website
17 Oktober 2017 - DPMM Putrajaya
     
  1. Jamali - Wed 26/Apr/2017, 6:52pm
    di KL pemborong mainan & gajet2 banyak di kedai2 dan lorong2 sekitar LRT titiwangsa (putra mall). jalan sehingga ke KFC besar di simpang 4 traffic light. sekitar area ini ada banyak pemborong mainan kanak2.  
  2. Aswad Haykal bin Mohd Isa - Sun 30/Apr/2017, 4:41pm
    oh okay.... terima kasih encik Jamali... kalau anda parents.... mainan apa yang korang perhatikan anak2 suka? dan anda akan membelinya?  
  3. Aezal - Fri 19/May/2017, 12:33pm
    berapa modal anda? apa minat anda? dimana hala tuju anda dalam dunia permainan?  
  4. Iluaftie04 - Fri 26/May/2017, 1:19am
    Salam,

    Kalu nak high end market try market big boys toys
    Saya pengedar kereta mainan diecast pada harga borong
    Dari budak kecil hingga ke dewasa potential customers
    Berminat boleh hubungi saya whatsapp +60184005301  
  5. Trump - Fri 7/Jul/2017, 9:48pm
    Saya pengedar pocket drones. Boleh wasap ===> http://kidragonshen.wasap.my  
  6. Liana 153 - Thu 17/Aug/2017, 3:57pm
    ada yang minat nak jual mp4 gajet kanak2 tak? ..saya nak clear stock ada 30 kotak lagi...nak jual harga modal saja..tapi caj poslaju ditanggung oleh pembeli. mp4 ni ada 199 video...memang budak2 suka.. ada upin ipin,didi n friends,boboiboy,tom n jerry,mr.bean dan banyak lagi. Iqra pun ada. sape minat whatsap saya 011-10102673  
  7. Ariq Thaqif - Thu 24/Aug/2017, 1:53am
    As salam,
    Saya kini tinggal di selatan england, UK. Sy kini mencari peluang2 perniagaan untuk saya pasarkan secara online dahulu di sini. Sy telah tinggal di sini selama 3 tahun setengah dan saya dapati peluang perniagaan seperti permainan budak2 di sini sangat laku dan sgt cerah untuk di lebarkan. Saya mempunyai alamat, no telefon dan account bank dan tiada masalah jika ingin membuka apa jua perniagaan yang sah. Jadi saya ingin berkongsi peluang ini bersama2 pihak tuan. Jika tuan berminat dan ada sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya di email : apai1016@yahoo.com atau hubungi saya di whatsapp +44 07946287657.
    Terima kasih.  
  8. Hairul Nizam 2 - Mon 4/Sep/2017, 8:54pm
    cuba layari web ni..bisnes mainan lelong

    www.qparadigm.com.my/mainanlelong  
Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

MHI Primero Concentrate Cordial
Price: RM 16.00
T-Shirt Strong and Victorious
Price: RM 37.50
Snowcap Berhantu
Price: RM 10.00
Hand bidet set AP-888DB (blue)
Price: RM 56.00
Breast Enlargement - OEM
Price: RM 25.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
MagicBlu Ironing Pad
Price: RM 39.00
Bangku Makmal 600mm
Price: RM 45.00
(Petani) Minyak Kayu Putih
Price: RM 7.30
SUSU KAMBING ASLI TOK' ALI 1.1KG
Price: RM 80.00
Furwax Set PROMO (Hardwax Bean with warmer)
Price: RM 120.00
Virtual Office - Pejabat Maya
Price: RM 290.00
IKAN TENGGIRI (SMALL)
Price: RM 1100.00
Sos Merah Sengkuang Calit Resepi Asli
Price: RM 22.00
Baju T-shirt Kosong
Price: RM 5.00