Bagaimana nak Memulakan Perniagaan Dengan Modal yang Kecil
Nadiah 132 - Fri 8/Dec/2017 11:12am [Last Comment]
salam,

saya nak tanya pendapat anda semua, mcm mana nak mulakan perniagaan dengan modal yang kecil ?
kalau ada details orang yang boleh ambik barang secara borong pun bagus.

emails saya : nonadia869@gmail.com

Niche: Diskusi Bisnes | Program Dropship
Lawati Youtube Channel Krew Majalah.com. Fokus saluran video ini adalah untuk memaparkan idea-idea perniagaan jangka panjang yang boleh anda mulakan!

Terbaru 16 Jan 2018: Warung Bunian di Putrajaya - Mengapa Sentiasa Penuh Dengan Pelanggan?
     
  1. Muhammad 585 - Fri 8/Dec/2017, 4:25pm
    Salam hai saya ada membekalkan barang - barang elektronik dan gadjet seperti playstation dan jam g shock, iphone dan barang2 elektronik dan gadjet kecil lain lain.
    Sila hubungi muhammad 011-11127606  
  2. Dr Love - Sat 9/Dec/2017, 9:53am
    mulakan dgn dropship. tiada modal wang diperlukan. modal hanya kos komputer/smartphone, internet dan masa Cik.

    http://www.majalah.com/?classifieds.program-dropship  
  3. Nazmin 10 - Sat 9/Dec/2017, 9:31pm
    PENGAMBILAN BARU USAHAWAN SPA
    ================================
    Berita Baik untuk ANDA yang ingin menjana income tambahan sehingga RM 19 ribu
    sebulan mengikut kerajinan anda....Sesi pengambilan baru untuk usahawan SPA di
    bawah BEAUTY CARTEL kini bermula.
    .
    Permintaan facial meningkat ''3Kali Ganda'' pada tahun 2017!!!! Ini membolehkan
    Beauty Cartel mencari protege baru di seluruh Malaysia untuk memiliki
    perniagaan Home Facial Spa anda sendiri!!!!!
    .
    Seandainya, ANDA:-
    💄sangat meminati bidang kecantikan
    💄berminat untuk memiliki home facial sendiri
    💄percaya bahawa market beauty sangat luas dan highly ''DEMAND''
    .
    Kami sedia membantu sehingga anda berjaya..Jom sertai kami sekarang KERANA...
    💋Modal permulaan yang sangat rendah
    💋latihan dan sokongan yang berterusan secara percuma
    💋Produk facial yang berteknologi tinggi dan pemenang anugerah serta dijamin
    berkesan
    💋Keupayaan dan potensi mengaut keuntungan tahunan secara purata 400%
    💋Boleh dilakukan secara PART/FULL TIME
    💋Potensi pendapatan ribuan ringgit setiap bulan!
    💋Terbuka kepada lelaki dan wanita yang berminat
    💋pakej pelancongan ke luar negara

    INI adalah peluang keemasan untuk anda BERJAYA dalam bidang kecantikan bersama Beauty Cartel iaitu peneraju Home Facial SPA NO 1 Malaysia.
    .
    Register untuk datang class sekarang! click link dibawah.
    http://shabeautycartel.wasap.my

    or wasap shabeautycartel --> 016-4191950
    --> www.wasap.my/60164191950
    --> www.wasap.my/60164191950
    --> www.wasap.my/60164191950  
  4. Fizi 2 - Mon 11/Dec/2017, 10:43am
    Bisness perkhidmatan tidak memerlukan modal yang besar berbanding bisness produk.  
  5. Muhd Ikram 3 - Mon 11/Dec/2017, 2:46pm
    Ramai org pikir nk bisnes perlukan modal padahal ade je yg berniaga tanpa mengeluarkan modal. apa sifu sy ajar adalah mula dgn mnjadi agent/dropship. jual brg org dulu. dari situ kumpul pengalaman dan ilmu marketing sbb bisnes ni hidup sbb marketing je. tanpa marketing takde nya bisnes. so mcm mana nk jadi agent/dropship? brg apa nk jual?? ok first awak kne tahu dulu kemahiran awak apa. lets say awk mahir bab2 fesyen. so awak boleh jadi agent/dropship jual tudung org. kalau bab2 kecantikan jual produk kosmetik. nk jadi agent/dropship ni sng je.. cari je kat instagram,facebook tu. even dalam majalah ni pon ade org offer nk jadi agent/dropship. Yuran nk jadi dropship ni biasanya free. tapi ade je yg berbayar. Cari mentor yg boleh guide kita. biasanya stockist kita. selamat mencuba :)  
  6. Jamilah 12 - Sat 16/Dec/2017, 11:36am
    Joint perniagaan ngan akak. Modal memang kecil sangat sangat. Hanya rm 120 sahaja dah boleh berniaga.
    contact kak Jay - 0195753297
    Dengan syarat :
    Rajin, Mahu belajar dan di ajar, Usaha, istiqamah, Tawakkal, Berdoa.  
  7. Mohd Saufi 14 - Sat 16/Dec/2017, 12:33pm
    Kalau modal kecil buat bisnes yang risiko rendah,tapi pulangan/margin dia tinggi  
  8. Aznee 11 - Sat 16/Dec/2017, 1:54pm
    ''Kunci kejayaan kita bermula dgn bersedekah walaupun dimana tahap hidup kita. Jika kita banyak memberi@bersedekah insyaallah kita akan menerima lebih banyk lagi tanpa kita sedar ''

    SUDAHKAH ANDA BERSEDEKAH HARI INI..
    WALAU SEKECIL RM1 PUN BERMAKNA KEPADA YG MEMERLUKAN..
    niat dgn betul.
    Ya allah aku sedekahkan RM __ kepada pemunya akaun dgn rasa ikhlas kerana ALLAH TAALA..

    Aslm.. Sya dgn rasa rendah diri ingin bantuan ikhlas utk meringankn sedikit beban dan belanja utk diri dn keluarga.
    Dptlah kiranya ringankn beban utk persedian anak2 ke sekolah x lama lagi.. Dgn bantuan yg diberi boleh lah juga guna untk berniaga kecil kecilan..
    Sy bru berpindah dn msih mencri kerja.. Dn berbulan2 menggangur... Jika ada yg sudi memberi bantuan blh la wasap saya

    Insyaallah setiap sumbangan dr anda hanya allah yang mampu membalasnya.. Amin.  
  9. Dev96 - Thu 21/Dec/2017, 10:20pm
    Kalau awak ada skill yang boleh diggunakan as a service, baik gunakan. Skill fotografi, menjahit, mengarang, dll...

    Tapi kalau awak macam saya, skill takdak, mulakan dngan dropshipping. Saya start dengan Rm 50 start dropship kat instagram. Saya cadang awak cari barang kat Shopee. Situ banyak seller Malaysia yang jual murah. Tambah lagi Shopee sangat buyer friendly. Servis memang tip top. Saya pernah jugak join dropship orang. Tapi sedihnya, dah lah barang xde beza harga, lambat balas pula tu. ahahaa..

    Pengalaman saya run dropship bermodalkan Rm 50:
    1) 2 minggu memang hampir putus asa sebab takde sales.
    2) minggu seterusnya ada satu chat nak tanya pasal barang. Walau tak beli, saya analyze orang yg chat tadi.
    3) Jadikan orang tu sebagai kawan awak, tau lebih pasal dia. Kemungkinan besar orang macam dia adalah target market awak. Kita tak tau. First inquiry kan.
    4) Dah kenal orang tadi. Try anggap semua buyers-to-be awak sama macam tu.
    5) Saya ambil masa 4 minggu untk buat satu sale. Tapi makin awak rapat dengan buyer, makin tak menang tangan awak melayan customer.
    6) Sepanjang 2 bulan pertama, saya tak pernah makan untung. Dapat untung buat rolling modal. Sekarang dah 6 bulan, saya buat Rm 500 sebulan start bulan keempat. Tak banyak kan. Tapi ingat, saya start daripada Rm 50.

    Sekian sahaja pengalaman saya. Kalau awak nak tahu lebih, saya blh kongsi ilmu sikit2. email saya myinsp98@gmail.com. Jangan risau, saya tak jual awak course untuk buat duit. saya hanya share.  
  10. Zulieya - Sun 24/Dec/2017, 2:59pm
    Hi...Salam Perkenalan

    Kami Dari Zulia Beauty Enterprise KOMITED Membantu Sesiapa Sahaja
    Yang Berusaha Untuk Menambah Pendapatan

    Kami Adalah Founder Produk Pencuci Wanita
    (DARRA PREMIUM FEMININE WASH)

    Yang Baru Berada Di Pasaran

    Ciri-Ciri Produk
    =============================
    1) LULUS KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA
    2) DI UJI SECARA MAKMAL
    3) FORMULASI TERBAIK DAN TERBUKTI BERKESAN (BUKTI DARI TESTIMONI PENGGUNA)
    4) PRODUK MUDAH JUAL (HARGA AMAT MAMPU MILIK)

    ''Manfaatkan Sepenuhnya Perkhidmatan Internet Tanpa Batasan Dengan Menjana Pendapatan''

    HANYA PERLU PROMOSI ....BAHAN PENGIKLANAN DI BERIKAN.....

    ''JOM REBUT PELUANG JANA PENDAPATAN SAMPINGAN LUMAYAN''.

    BERMINAT :-

    CALL/ WHATSAPP : LEEYA 013-7805163 / 018-7713061  
  11. Noniamira - Thu 4/Jan/2018, 1:21pm
    Ws sya 0173103210 kalau berminat nk beli secara borong dgn moq yang rendah. Nk jadi agent dropship pon boleh. Beauty&health product, perfume, produk2 viral. Terima kasih  
Page 1   (Total 11 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.