ASB Investment Untuk Bumiputera Sahaja. Peluang di Hujung Jari Anda!
Cimb Staff 3 - Fri 28/Sep/2012 1:22pm
assalamualaikum dan salam 1 malaysia..sebelum saya bercerita panjang,,saya ingin memetik ucapan dari Tun Dr Mahathir untuk tatapan semua, "We can borrow if we can invest for greater return in order to repay. When we borrow in order to just spend, we will never be able to repay"...

saya roslan johari dr cimb.. saya ingin memperkenalkan produk dari CIMB bank iaitu ASB Financing & Investment,,ia adalah pelaburan asb melalui loan dr cimb..mungkin ramai dr anda yang dah buat loan asb,,dan ade juga org2 melayu kita yg xtau sebenarnye ape itu asb dan ape itu loan asb dan benefit pada mereka..bg sape2 yg belom buat boleh buat melalui saya..sebab sy ditugaskan memberi perkhidmatan terus pada anda tanpa perlu ke bank.. buat loan asb,,sekurang2nye ade harta di usia lanjut selain drpada pencen,kwsp,..boleh ke blog saya untuk mengetahui benefit2 loan asb dan kaedah2 pembayaran..bg siape2 yg berminat boleh contact saya..hanya pada yg area selangor n KL..sape2 yg nak payment table boleh reply email saya.tq

Minimum Loan RM10k-RM200k...

disini saya bagi 1 situasi : loan 200k


BLR : 6.60%
Promosi : -1.65% (sepanjang tempoh loan - lowest ever)
=============
Final = 4.95%
=============

So, caner nak wat duit ngan ASB Loan nie ?

Cth, kita amik ASB Loan RM200k, monthly dlm RM1,163-00 je, tempoh amik yg paling maksimum 25 tahun (klu amik tempoh pendek rugi). Kita assume dividen ASB 8% saja (total dividen 2011 adalah 8.8%). So, bagi yang xnak byr loan lama2, bleh buat payment utk thn pertama saja, first year only .

Payment : RM1,163.00 X 12 bln = RM13,956.00
Dividen : RM200,000.00 X 8% = RM16,000.00
==================================
EXCESS DIVIDENT = RM2044.00
==================================

Maknanya, klu dah mls sgt nk byr monthly lama2, gunakan dividen tu utk byr next year punya monthly. So, keje anda hanya dtg ke bank pada setiap bulan january utk kuar kn dividen & byr ASB loan trus setahun punya monthly. Just buat mcm tu setiap tahun. End of loan pyment nnt dpt RM200,000.00 kn untung tu ! Modal yang kita kuar hanya pymt 1st year jer RM13,956.00. Tu x masuk lg lebihan dividen setiap tahun sebanyak RM2044.00 setiap tahun tu.

25 thn tu lama sgt la........

- Apa ??? 25 thn tu lama sgt ? Mmg la lama, dh tu korang pun cuma byr 1st year punya payment jer, end of loan sok dpt RM200k, kira lbh dr adil la tu.

Apa akan jd kalau interest (BLR) naik, atau dividen turun ?

- senang jer , cancel je la loan tu. Tp jgn risau, klu ikut market watch kt M'sia ni, rate ASB xkan turun mendadak sbb nama pun Amanah Saham BUMIPUTRA hehehe...kok mengamuk org melayu nnt...!!! Kadar interest pun xkan naik mendadak, sbb bleh effect local economics.

- tapi klo anda tak nak bayar loan pakai dividen yg sy terangkan kat atas,, boleh jugak bayar setiap bulan selama 25 tahun,, contoh anda keluar modal 1163 X 12 = RM13,956,,Bulan januari tiap tahun boleh keluar RM16,000 untuk kegunaan sendiri,, lepas tu bayar balik macam biase 1163 untuk tahun berikutnye,,at least anda dipaksa untuk menyimpan,awal tahun adelah saving...kan kan? :),,lepas 25 tahun anda buat mcm ni,,dah la untung setiap tahun, malah lepas 25 tahun,,ade lagi extra RM200k anda dapat untuk hari tua..

- lagi satu cara, anda mmg gaji besar dan anda sanggup nak byr 1163 selama 300 bulan (25 tahun) dan anda tak nak langsung keluarkan dividen setiap tahun,,anda nak biar je...so at the end lepas 25 tahun,,jgn terkejut simpanan anda dalam ASB dah terkumpul dalam RM1,400,000.00...huuuuuuuu byk tu....

So, pesan saya & tlg sampaikan pesan sy ni tu sume MEMBERS yg berstatus BUMIPUTRA......Tolong la buat ASB loan, kalau anda jenis semalas2 umat pun tlg la buat at least maintain payment for the 1st year, itu saja.

Kurang2 masa korang pencen sok ada la saving ASB, bukan kne byr tiap2 thn pun (tp klu bleh byr setiap bulan sepanjang tempoh loan, lg la byk korang dpt).

Lg 1, klu apa2 jd kt korang, kematian atau cacat kekal sekurang2nya waris akan dpt jumlah yg korang loan tu. klu loan 200k, dpt 200k la sbb ada cover insurans.


Campaign terbaru starting 1july 2012-March 2013,, hadiah lumayan RM100,000 cash + pakej umrah RM30,000 menanti anda..dan byk lagi,,boleh ke link blog saya untuk melihat tawaran hadiah menarik dan syarat2..
http://asbcimbloan.blogspot.com/

kalau berminat boleh terus hubungi atau sms..
roslan johari
personal loan advisor asb cimb Selangor & KuaLa Lumpur
013-3842042 & 012-9729723
xperlu ke bank,hanya make appoinment dgn saya,senang berurusan dgn advisor anda,apa2 problem nti boleh direct call advisor anda. Sekitar selangor dan KL sahaja..tq

Niche: Pelaburan Saham Unit Trust
     
  1. No comment yet!
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.