Angkasaraya Solution: Contractor Penipu - Irman Bin Shahar
Jasvinder Singh - Thu 25/Jan/2018 1:07pm [Last Comment]
Saya bertemu dgn Irman Shahar pada tahun 2016 selepas membaca comment orng mengenai kerja baik dan harga murah yang ditawarkan. Pada awal December 2017, dia menyediakan agreement bersama stamping untuk ditandatangani saya dan saksi kedua pihak.

Total renovation cost RM78,522.00 (dimana tambahan RM522.00 untuk hacking bagi piping air cond dan table top tambahan) di dining. Payment complete 100% tapi kerja complete 80% dan terus menghilangkan diri. Dia pandai berkata kata manis untuk menjerat customer bagi contract kat dia. Lepas dapat project dan complete payment, dia melarikan diri.

Tadi orang grill datang dan saya terpaksa bayar lagi RM1.5k pada dia sedangkan bukan kerja saya untuk bayarnya. Sebagai manusia saya hargai jasa kerjanya dan membayarnya. Org grill kemudia menunjuk sms komunikasi Irman bersama dia dimana Irman suruh dia lasang grill dan kemudiannya suruh dia belah dan jangan layan saya.

Irman juga memberitahu bahawa dia ada masalah kewangan untuk bayar pekerja dan akan menghilangkan diri untuk sementara waktu. Irman juga suruhnya supaya jgn bagi nombor 016 kepada saya tetapi dia dah lupa i org berkedudukan dan ada contact.

Kepada org awam, sekiranya En Irman dari Angkasaraya Solution cuba dapatkan contract dari u, sila jangan terpedaya dengan kata kata manisnya. Setahu saya, ada juga org sebelum saya yang kena tipu dan saya baru dapat tahu perkara ini melalui majalah.

Kepada En Irman, saya akan menghadap anda kepada Bukit Aman Cawangan Siasatan Jenayah atas kes fraud dan CIDB bagi penarikan lesen sebagai kontraktor. Janji saya pada anda, saya akan cari anda sampai dapat.

Berikut adalah informasi Irman:

Nama: Mohd Irman Sazaney Bin Shahar
no IC: 790717-xx-xxxx
hp: 0123424393/ 0162781946
Syarikat: Angkasa Raya Solution
no. 1C-08, tingkat 1, jln wangsa delima 5, seksyen 5, wangsa maju, KL.

Segala bukti, gambar, voice msg and sms dari saya, grill contractor dan lori tong akan diberi kepada pihak polis.

Sedarlah. You melayu sepatutnya takut Allah dan bukannya suap anak bini dengan pendapatan haram. You diibaratkan manusia jahil.

Terima Kasih.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Natalie 3 - Sat 27/Jan/2018, 10:28am
    Untuk tuntutan sama ada untuk beliau meneruskan/menyudahkan kerja melalui perintah mahkamah atau tuntutan wang semula. Boleh wassp 0192305631  
  2. Jasvinder Singh - Sat 27/Jan/2018, 12:49pm
    Dia telah memberitahu contractor grill bahawa dia akan sengaja diactivate kedua dua no hpnya sehingga situasi reda. Dia dlm proses menyorokkan diri. Pihak kami sudah mula proses mencarinya. Dari segi undang undang, sila nasihati proses seterusnya kerana kami ada copy agreement yang telah disetem. Terima kasih  
  3. Wahmarketings Com - Fri 2/Feb/2018, 10:16pm
    saya ingat itu saudara irman sudah biasa menipu bangsa sendiri. tapi bangsa senndiri jeniis diam dan lupa. tapi kali ni tertipu orang bukan melayu. mmg silap la.. Bangsa lain tau undang undang dan tahu menggunakan undang undang. Seingat saya ini sudah kali ke 2 melibatkann kes Angkasa Raya Solution dalam majalah ni.  
  4. Jasvinder Singh - Tue 6/Feb/2018, 11:56am
    Memang betul. Dia melarikan diri ke Bentong Pahang.
    Kalau sesiapa mencari dia, ini alamat dia sorok diri:

    No.130
    Rumah Murah Batu Satu
    Jalan Tras
    28700 Bentong
    Pahang.

    Dia ingat susah nak carinya tapi lagi senang dengan konco konco dia sendiri yg bocorkan informasinya.  
  5. Saiful 241 - Tue 13/Feb/2018, 10:45pm
    bagus bagus bos...itu melayu yg bikin busuk nama melayu.u dakwa itu org,bg dia ingat apa dia buat sama u bos.itu sbb nama kontraktor bnyk busuk sbb dgn org mcm tu la.terus dakwa itu org bos,sy sokong.penipu tetap bersalah.  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.