Amaran: Proses Pembatalan P1 Wimax Sukar
Jamali @ Jamali Bisnes faast loan - Mon 20/Feb/2017 2:30pm [Last Comment]
Assalam tuan2 dan puan2.

Dahulu saya menggunakan P1 Wimax, servis memang baik. Ini pada tahun 2012.

Kemudian saya berpindah ofis ke seri kembangan (still dalam lingkungan servis seperti di laman web mereka). Warna modem bertukar dari hijau menjadi kuning tetapi masih dapat internet walapun tidak laju. Kemudian saya berpindah ofis pula ke Kajang, walaupun dalam coverage mereka jelas menunjukkan termasuk dalam lingkungan, warna modem kini bertukar kuning/merah dan data terputus putus.

Untuk menutup akaun, anda TIDAK boleh buat di servis center. Anda perlu call satu nombor 03 8800 8888, dan mendapatkan arahan seterusnya. Proses mengambil masa sehingga seminggu.

Sepatutnya kalau dah nama cervis center (bukan kiosk, tapi servis center) P1 Wimax patut boleh membatalkan akaun disitu, tak kisah jika perlu bayar apa2 cancelation fee, atau bayaran baki tertunggak dll, atau pemulangan apa2 perkakasan, asalkan boleh dibuat disitu.

Saya kini dalam proses pembatalan. nanti akan update.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Jamali - Mon 20/Feb/2017, 2:31pm
    Alamat HQ P1 Wimax rasanya lah..

    Sunway Pyramid:
    LG 1.33A (Concourse) Bandar Sunway,
    No 3 Jalan PJS 11/15,
    46150 Petaling Jaya, Selangor.

    Operating Hours:
    10am – 10pm

    Laman Web:
    http://www.p1.com.my  
  2. Ar Badut - Mon 20/Feb/2017, 2:53pm
    hang x bayo memang lar kena throttle down hehe... mintak mahap... jgn mare....  
  3. Dr Love - Mon 20/Feb/2017, 3:29pm
    For me, the standard operating procedure (SOP), you should be able to close yr account in 'Service Centre'. There is no need to call any number.

    As long you:
    - present yourself as account owner
    - bring along IC card
    - have yr account number ready, maybe better with last bill.
    - pay the account balance.
    - pay the cancellation fee if required. (usually no cancellation fee applied after say.. 2-3 years in contract)

    this is all you need, anything extra i think is just a bad corporate tactic to make it as hard as possible for any one to terminate the account.

    Cuba buat aduan disini:
    http://eaduan.kpdnkk.gov.my

    maybe P1Wimax should be reprimanded for bad termination procedure.  
  4. Jamali - Mon 20/Feb/2017, 3:57pm
    Tuan AR Badut, saya tak pernah tercicir membayar akaun P1 Wimax kerana saya gunakan maybank2u favourite list. Cuma sejak 3 bulan lalu, mereka tidak lagi menerima maybank2u.

    Akaun P1 Wimax dalam list maybank2u telah hilang. saya cuba cari sekali lgi dlm list maybank2u tetapi telah tiada. Ini menunjukkan syarikat mereka telah menukar nama atau sesuatu telah berlaku menyebabkan maybank tidak lagi membenarkan mereka menerima pembayaran. Maybe P1 wimax mendapat terlalu banyak komplen buruk dari pengguna?

    Saya cuba bayar menggunakan 'jompay' setelah search laman web p1wimax, hanya cuba sekali sahaja itupun nama syarikat dah berubah, saya tak ingat nama syarikat baru mereka tapi bukan 'p1wimax' , bagi saya kaedah ini tidak sesuai. selepas itu saya tidak berminat lagi utk menyambung langganan p1wimax. syarikat ini kelihatan bermasalah.  
  5. Wahmarketings Com - Mon 20/Feb/2017, 6:13pm
    betul en jamali. kalau kita deal sesuatu kejap nama dia ali kejap nama dia ahmad ini menandakan permasalahan akan berlaku.sebelum $$$$ hilang. better potong.saya pernah guna p1 juga dan saya line ok cuma dari segi quota tu buat saya tal cukup.so saya cut off  
  6. Jamali - Tue 21/Feb/2017, 12:02pm
    hari ini dah call nombor 03 8800 8888, utk termination p1wimax ... spt biasa mesin yg jawab

    kena masukkan akaun number dan buat pemilihan. kena dengar betul2 ayat mesin tu sebab selapas tu masih ada 2-3 pilihan yg kena buat.. selepas saya ulang call beberapa kali akhirnya dapat piliihan utk terminate.

    Kemudian dijawab oleh seorang telefonis.. beliau bertanyakan kenapa nak terminate, saya beritahu sebab kawasan ofis baru ni tak ada coverage. Setelah pengesahan identiti dibuat, beliau beritahu sms akan dihantar kpd mobile number dan dalamasa 3 hari boleh pergi ke servis center utk buat termination dan bawak sekali modem, kabel dan wire plug yg dapat masa register dulu.

    beliau baritahu p1 wimax kini dibawah ''Webe...'' tak pasti Webe yg telekom punya tu ke? sebab tu lah maybank2u mereka dibatalkan, sebab parent company dah bertukar.

    yg ni ??
    https://www.webe.com.my

    jadi maknanya syarikat iini dah dijual kpd syarikat lain.  
  7. Aira 37 - Tue 21/Feb/2017, 1:48pm
    Encikk..saya pon nk batalkan tapi mereka kata syarikat ada di petaling jaya..  
  8. Wahmarketings Com - Thu 23/Feb/2017, 7:01am
    TM dah beli P1. tahun lepas dah beli.  
  9. Dean 9 - Thu 23/Feb/2017, 3:58pm
    Paling kejam pernah aku kena dalam hidup aku  
  10. Jamali - Wed 1/Mar/2017, 9:17am
    oh ya minta maaf kerana lambat kemaskini, maklumlah sibuk di pejabat. sambungan:

    setelah call nombor tersebut, dalamasa tak sampai 24 jam saya dapat sms memaklumkan pembatalan akaun sedang di proses dan kena check email yg kita beri semasa daftar dulu utk details.

    kemudian kita kena pergi ke p1 wimax servis center utk pembatalan dalam masa 3 hari (tak pasti maksima berapa hari diberikan).

    setelah check, saya dapati mmg servis center di sunway piramid diatas masih ada, lalu saya pun kesana pada hari jumaat. risau juga kerana 3 hari telah berlalu takut proses dibatalkan. saya tak sempat pergi lebih awal kerana tidak dapat cuti.

    saya pun kesana dgn membawa kesemua gajet wimax, plug dan kabel network. alhamdulillah adik yg berkerja disana sangat mesra. kedai p1wimax tersebut dinamakan ''Webe'' dan memang benar TM dah beli wimax pada tahun lepas (2016) menurut kata adik tu.

    setelah membuat pembayaran baki tertunggak dlm rm180, proses termination pun selesai.

    alhamdulillah kini saya tak perlu lagi membayar sekitar rm80 sebulan utk servis ini.  
  11. Jamali - Wed 1/Mar/2017, 9:20am
    sepatutnya pembatalan juga boleh dilakukan di servis center wimax yg lain. bukan hanya di sunway piramid. tetapi kebanyakan servis center amat berat utk membuatnya. dan selalu suruh kita pergi ke sunway piramid. seolah olah mereka malas nak ambil tahu pasal termination ini.  
  12. 9grafix - Fri 3/Mar/2017, 8:30am
    saya sampai kena ctos ke ccris ntah sebab P1 ni. dah terminate siap bawak devices semua. sah-sah la masa pulangkan barang-barang kena bayar segala tunggakan kan. setel semua dah kat situ. tau-tau bil jalan lagi, cek dalam rekod ctos, ada 700 lebih bil P1.
    stress!!!  
  13. Sara Yna - Tue 21/Mar/2017, 12:43pm
    klu sangkut p1 x leh buat loan dan sebagainya.Kesian my client yg nk beli kereta.huhuhu...  
  14. Jailanni - Fri 19/May/2017, 12:20pm
    Baru nak terminate. nasibbaik baca dulu. kalau x abih mase.  
Page 1   (Total 14 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.