Aircond Servis dan Pendawaian
Razaleigh Samad - Thu 23/Nov/2017 11:46am
Salam Warga Majalah.Com,

Siapa kata aircond selagi rasa sejuk tak perlu servis.. Ermmm
Meh Uncle Aircond terangkan serba sedikit.

Mengikut pengetahuan uncle, penghawa dingin ni ibarat enjin kereta. Bila sampai masanya kita perlu servis mengikut penggunaan kilometer. Sampai jer 5000km atau 10000km kita perlu servis. Kalau tak servis pun masih boleh dibawa jalan jalan akan tetapi keadaan kuasa enjin akan menurun oleh sebab kelikatan minyak hitam menurun kualitinya. Apa akan jadi jika masih tak servis.. Ermmm..

Kelancaran enjin kereta makin menurun, minyak petrol kuat, kurang pickup dan banyak bahagian dalam enjin akan mengalami hakisan sedikit demi sedikit dan akhirnya masuk la bengkel buat overhauld... Harga servis kereta dari rm100-500 mengikut kereta jadi la rm 2000 - 5000 k untuk overhauld...

Balik kepada penghawa dingin. Pernah alami penghawa dingin:
- Kurang Sejuk
- Unit luar Berbunyi bising
- Air leaking dari unit dalam
- Bau angin busuk dari unit dalam

Masih tak nak servis lagi.. ermmm...
- Unit luar (compressor) Rosak
- Bil elektrik Naik
- Angin tak sejuk
- Ac tak nak hidup

Dah jadi macam ni kira kena la keluar duit banyak.. Kalau asyuk tak apa la... ehehehehe
Meh Uncle Aircond nak tolong jimatkan duit semua. Ekonomi pun agak kurang menarik sekarang ni tapi jangan salah kan sesiapa. Kita naik kan ekonomi diri kita yer dengan berjimat cermat.
Uncle bagi rega servis hujung tahun.

Bagi rumah yang mempunyai unit lebih dari tiga, Uncle aircond offer harga termampu milik dan mesti puas hati.
Nak tahu harga... BERAPAAA..... BERAPAAAAA!!!
Meh roger dan whatapps.. 019 2600376🤣🤣

Niche: Wiring Aircond Plumbing Repair | Diskusi Bisnes
Lawati Youtube Channel Krew Majalah.com. Fokus saluran video ini adalah untuk memaparkan idea-idea perniagaan jangka panjang yang boleh anda mulakan!

Terbaru 16 Jan 2018: Warung Bunian di Putrajaya - Mengapa Sentiasa Penuh Dengan Pelanggan?
     
  1. Dr Love - Thu 23/Nov/2017, 6:05pm
    lokasi uncle dimana ya  
  2. Razaleigh Samad - Tue 2/Jan/2018, 3:58pm
    lokasi klang valley...  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.