Agent Pembantu Rumah, Lombok Indonesia
Kumpulan Khazanah Niaga - Wed 6/Sep/2017 1:10pm
Salam warga majalah,

Saya nak minta bantuan dr ahli MJ, ada sesiapa yang pernah berurusan dengan Haji Ibrahim @ Pak Ibrahim Marzuki. Passport no: A 1759940, dari Mataram, Lombok. Tel no: +62819 17722020. ( tak dapat di hubungi ). Pengarah di tempat saya kerja , ada buat pembayaran berkenaan pembantu rumah dr seberang utk 2 orang. Dah bank in rm 5,500.00. Baki katanya selepas pembantu rumah sampai di msia, baru jelaskan baki.

Dia tawarkan harga yang murah rm3,800.00, pertama sekali dia email biodata, medical pembantu rumah serta maklumat peribadi dia. Maid yang dia tawarkan dari Jawa dan lombok iaitu orang kampung. Selepas dah bank in duit, dia janji akan beli tiket dan email pada boss saya, sampai sekarang email dan call pun tak dapat..

Di sini saya , nak tawarkan, sesiapa yang dapat bawa haji ibrahim @ pak ibrahim kepada saya atau boss saya. Ganjaran rm 3,000.00 akan di berikan kepada anda. ( email saya - mohammad.yusoff@yahoo.com )

Jadi jika ada kawan2 yang berurusan dengan dia sila berhati2, kot terkena seperti boss saya.

Niche: Pembantu Rumah Asing | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

Innovative and Creative in Dealing With Business Disruption
Invitation to JPMI International Exhibition 2017
10-12 Dec 2017 in Bali Indonesia
     
  1. Naz 26 - Sat 9/Sep/2017, 7:23am
    PEMBANTU RUMAH INDO/PEKERJA RESTORAN INDO YG SAH DAN BER PERMIT BOLEH CONTACT SY 0193304068  
  2. Indonesiasiam 2 - Sat 9/Sep/2017, 9:13pm
    pak ibrahim marzuki tu mmg penipu..dah ramai yg kena..sebab dia bagi murah..org percaya..dia akan emel pada sesiapa yg terdesak mahu pembantu rumah..  
  3. Nurfa 4 - Thu 14/Sep/2017, 7:47pm
    Maid indon penipu. Whtsapp sy nk kerja maid.. konon whtsapp guna hp abg dia. naseb sy xterkena tipu dgn dia ni....sy sempat mbaca pgalaman sahabat majalah yg tertipu oleh org indon ni di tribunal n scammer.. dia da tukar no.. berhati2.. dia siap bg ic org malaysia konon nya tu agent yg nak amek dia bekerja.. tp dia xnak sbb takut dijual beribu ringgit.

    Detail penipu..
    No tel: +6282246164416
    Nama: Rahayu 
    No pasport: B 1678859
    BANK BNI Cabang Kapten Muslim Medan , Nomor Rekening : 0458637812 , Nama : Muhammad Iqbal Sunardi.

    Konon nak berkerja dan suruh sy bank in tambang ferry rm500. Tiap masa msg tnya bila nk bnk in.. alhamdulillah.. Patut laa berat sgt sy nak bank in.. allah nk tunjuk dia menipu. Da laa berani bsumpah.. lpastu guna nama tuhan. Hati2 smua.. semoga allah meberi balasan kpd yg menipu..    
Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Mini Office - Bilik Pejabat Lengkap
Price: RM 750.00
Furwax Set PROMO (Hardwax Bean with warmer)
Price: RM 120.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
AYAM KAMPUNG (RM15/BIRD)
Price: RM 4500.00
Bangku Makmal 600mm
Price: RM 45.00
(V'Asia) Orange Fiber + Collagen
Price: RM 24.50
Pink Pearl Serum 15 ml Penawar Jerawat Jeragat
Price: RM 129.00
SUSU KAMBING ASLI STICK (25G x 20)
Price: RM 43.00
Digital Piano / Keyboard Yamaha Dgx300
Price: RM 990.00
Set Gelora Asmara
Price: RM 120.00
Thelly's Tulip Cotton - Red
Price: RM 150.00
Kryolan Supra Foundation Kod 2W
Price: RM 13.90
Table Promo (PVC)
Price: RM 250.00
Forever Pomesteen Power
Price: RM 90.00
Nur Care Alcohol Swab 100's
Price: RM 7.50