Agen Housemaid Penipu +60126623122
Mohd Faizal 125 - Thu 23/Mar/2017 1:39pm [Last Comment]
RM0.00 M2U: Interbank Funds Transfer - RM1,000.00 accepted on 22 Mar 2017 13:46:07. Transform your banking experience with our new M2U app!

Resit transfer pun sy simpan..

4577538527
Public bank
Betty Chan Pei Yee
Booking For maid
RM2000

Dia mintak RM2K deposit sbb tekong Indon mintak..Sy cakap giler ke?Bg RM200 pun duit..Jika sy cancel, burn pun takpe..Tp sy bg jgk RM1K..Sbb malas nk argue..Dlm hati ingatkan deal dgn Cina ok skit..Takkan nak mkn RM1K..Nak lari mana..Rupanya sama je..Kalau dh agent maid ni ratio 1:100 yg jujur..

Patut hari ni jumpa di Putrajaya utk ambk maid jam 11.30am 23/03/2017..Tp dr pagi smpai skrng whatsapp pending, call masuk voicemail lps tu normal sms saja delivered..Jadi mmg niat nak menipu lah kan?

Dia ckp dia dr KLANG..Hrp dpt mohon bantuan dr sahabat2 utk trace si Pundek ni..

Ni no hp dia :
+60126623122

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Discussion Live Whatsapp Group - Majalah.com ShopCart
Anda seorang Peniaga/Usahawan Online/Agen/Supplier Dropship?
Sertai WhatsApp group kami yg aktif.
Pelancaran Shopping Cart pada 5 Julai 2017.
     
  1. Mohd Faizal 125 - Sat 25/Mar/2017, 11:29pm
    Penipu ni suruh aku de1ete dulu ads ni baru dia nak refund..Knapa aku advertise dkt sni? Sbb 2x dia mungkir janji..Majikan tu kwn aku..Dtg dari Penang 2x nak ambik maid dr dia..Yg las ni dia smpai off hp 1hari..Block no aku..Tapi bila aku test pakai no lain dpt..Tp lps tu dia block jgk..

    Esoknya dia call aku ckp kna rompak..No semua hilang..Siap mengaku buat report polis..Tunjuk report tp semua tutup bg blank..Last mengaku xde report..So aku tak tau maid dimana,deposit kemana..

    Lepas tu suruh aku tunggu pulak dia ambk refund dr tekong Indon mana ntah..Sah2 aku deal dgn dia,skrng aku kna tunggu pulak dia ambk dr tekong..Bila time mintak deposit bkn main tunjuk attitude bagus....

    Rupanya nk sedap makan atas angin..kalau lah aku ambk maid dr dia, mmg mamposlah nk tunggu replacement atau full refund..semua nk harap refund tekong..Yg sedap dia makan komisyen jd org tgh..Maid prob lu setel sendiri..

    Mmg teruk.. Skrng duit deposit majikan dia taknak pulangkan..siap ckp aku gila..lps tu blok whatsapp..Call masuk voicemail..Hrp sms inbox..Bila jd mcmni,tiba2 jawapan dia pusing2 tak paham..jd bangang..mcm confuse..kalau korang jd aku mcmana?org dtg 2x dr penang ke kl..pegi balik petrol tol..masa terbuang..maid xde..

    lps tu off hp..1hari pulak tu blok no aku..lps tu nk tunggu refund kna suruh aku tunggu pulak 1hari sbb nk dia nk collect dr tekong..lps tu suruh aku de1ete ads dlm ni dlu baru nak refund..tu duit RM1K..

    Bukti semua ada..Mmg Cina ni penipu...RM1K pun ko nak tipu..  
  2. Mohd Farid 45 - Mon 3/Apr/2017, 11:08am
    Buat report polis terus bro..  
  3. Tasha 114 - Tue 4/Apr/2017, 1:26am
    Dia jual handbag plak skrg KT mudah..harga smpai 550..  
  4. Syensyen - Tue 11/Apr/2017, 4:42pm
    Setuju dgn Mohd Farid, buat report polis jika ada bukti. Jadi org lain pun tak kena tipu dgn dia. Banyak sy tengok iklan untuk housemaid baru2 ni.  
  5. Ridhwan 58 - Fri 5/May/2017, 11:44am
    cara bro nk dpt kn maid pon dh slh tuu..tapi kalau report polis bagus jugak tapi rasa2 bro pon ada slh x strategy dptkn maid tuu  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.