Adlley Sham Yahya
Fatehanr 2 - Thu 31/Aug/2017 12:42pm [Last Comment]
As-salamualaikum .
Rakaniaga saya baru sahaja di tipu RM 10k oleh hamba Allah bernama Adlley Sham Yahya ini dengan menyamar menggunakan nama juga IC orang lain.
Adlley Sham Yahya menggunakan akaun BSN juga alamat emel pentadbirankewangan@yahoo.com .
Harap maklum.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Lawati Youtube Channel Krew Majalah.com. Fokus saluran video ini adalah untuk memaparkan idea-idea perniagaan jangka panjang yang boleh anda mulakan!

Terbaru 22 Mac 2018: Perbezaan Video iPhone 8 Plus - Menggunakan Gimbal (Penstabil Imej) dan Tanpa Gimbal untuk Channel Youtube.
     
  1. Bazarmega - Thu 14/Sep/2017, 2:11pm
    ORANG YG NAMA ADLEY SHAM YAHYA NI MEMANG PENIPU BESAR. SAYA PUN TERKENA. X CAYA CALL SAYA 0187740145  
  2. Qissha 2 - Mon 9/Oct/2017, 5:57pm
    Ya Allah,kami juga hampir terkena smlm.nasib baik Allah selamatkan kami.  
  3. Mann 26 - Thu 2/Nov/2017, 2:09pm
    Sape yg kena tipu masuk duit KT account Adlley Sham kat akaun BSN tu..tolong buat report..ramai sgt kene tipu..dah byk tahun dia tipu duit org...dalam report tu sertakn no telefon adlley yg dieorg urus..dlm report SERTAKAKAN SeKali NO ic 761001115659 Adlley Sham Bin Yahya
    ( POLIS SEDANG SIASAT RAMAI INDIVIDU KENE TIPU OLEH ISMARIZAL & AKAUN ADLEY SHAM )

    Saper adlley sham yahya??siap la ko adlley sham..
    Polis dah buru kau n kwn kau tu..apa yg ko buat kat kawan aku tu..
    Jgn ada sesiapa masukkan duit dlm akaun ni..
    - Adlley sham yahya( Unit guaman A.Sham, Kelvin Ng, Nuraisyah & Zabedah Co )
    - acc no 1100-2410-0013-3681 bsn

    Dan jgn berurusan dengan org ini.
    mohd ismarizal bin ishak
    740224-01-6567
    MZB Resources sdn bhd

    Saper nak detail ..boleh pm sy
    Tq  
  4. Natalie 3 - Tue 7/Nov/2017, 1:44pm
    Sesiapa yg nk buat tuntutan wang pelaburan semula dgn syarat bukti transaksi dan documentasi lengkap. Boleh wassp 0192305631  
  5. Dib 8 - Thu 23/Nov/2017, 1:30am
    Ya allah,saya tengah kesempitan..Bru lepas bankin ke acc atas nama adley sham.saya search nama ic takda apa2.hmm,mcm mana saya nak buat?  
  6. Aziz2409 - Fri 24/Nov/2017, 12:04am
    astaghfirullah. baru juga terkena. menyamar atas nama org lain. bank in atas nama adley sham  
  7. Dib 8 - Sat 25/Nov/2017, 10:10am
    Aziz2409 boleh wsp saya tak?saya nak kukuhkan kes kalau kena tipu jugak.  
  8. Emma Gonzales - Mon 27/Nov/2017, 7:53pm
    Adley Sham ni penipu. Saya hampir2 kena tipu tadi. Watak2 yg direka:

    1) Haji Zubir: pemiliknye number fon.
    2) Nazratul nain: kononnya Bini die sebagai director
    3) Adley Sham: kononnya seorang Peguam.

    Jgn percaye kalau pemberi pinjam ni mintak duit dulu untuk apa tujuan sekalipun. Confirm scammer kalau mintak duit. Alhamdulillah tuhan melindungi saya harini.  
  9. Emma Gonzales - Mon 27/Nov/2017, 7:56pm
    Email latest yg digunakan: sumbanganehsan@yahoo.com

    Bank Yang digunakan: Hong Leong Bank  
  10. Pencari Kerja 6 - Thu 14/Dec/2017, 9:47pm
    sy tengah berurusan dengan orang ni. memang meragukan. sy cuba dapatkan info detail lebih dgn sedikit trik. last2 dia bagi ni:

    Sila bank in ke :

    Rm 850.00

    Merrs chamber ; Adlley sham yahya
    ( A.sham, Ahmad alias, Nazratul Nain & Co )

    Hong leong bank & acc no ; 1875-1070-752

    jadi ini latest info pasal dia. tengah berurusan ni dgn dia.

    Nama diguna . Tn Haji Mohammad.
    No. HP: +60 14-385 9192

    Guna nama company Lanai Perintis Sdn Bhd.

    Sekali dengan bagi copy ic lagi. sy dah terbagi juga. adehhh.

    sebab terfikir, apa nak bagi 30k senang2 kan? investor nak invest perlu tahu detail bisnes yang nak di invest.
    Pelik pula founder balik2 call tanya mcm mane- mcm mane. nak 850 tuh dari petang follow up smpai skrg.

    Siap bagi agrement lengkap lagi. nampak legit.

    Nasib baik lah bila dia reveal nama dia, sy google trus nama dia kluar kat majalah ni. aduii. nasib baik sgt..  
  11. Intan 524 - Fri 29/Dec/2017, 5:38pm
    Sesiapa pernah kena tipu dgn Adlleysham Yahya ke.pergila buat report polis supaya dia dpt balasan.  
  12. Jerry 7 - Fri 19/Jan/2018, 4:39pm
    Alhamdulillah, saya hampir-hampir juga ditipu dan diperdaya. Dia meminta saya masuk duit RM 2700 ke akaun tersebut. TAKTIK dia sangat licik dan meyakinkan.

    Sekejap nama HAJI, sekejap nama ZUL, sekejap nama DIN. terserlah penipuan dia

    TETAPI SEHINGGA KINI DIA MASIH AKTIF dan dia gunakan beberapa no telefon

    Saya rasa kasihan kepada anda yang telah ditipu dengan manusia seperti ini yang sanggup menipu orang yang di dalam kesusahan  
  13. Topeng 3 - Tue 20/Mar/2018, 12:26pm
    Byk penipuan  
Page 1   (Total 13 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.